- بیش از ۶۳۰۰ قرارداد اجاره رایگان در سامانه به ثبت رسیده است.
- مالک وارد سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir میشود، سپس بر روی گزینه «سامانه ثبت رایگان اجاره مسکن» کلیک میکند و وارد سامانه خدمات دولت الکترونیک میشود.
- در مرحله بعد مستاجر وارد سامانه میشود و مشخصات خود را ثبت میکند. در گام بعدی موجر با رمز یک بار مصرف و بعد مستاجر با رمز یکبار مصرف، مشخصات را تایید میکنند. سپس باید دو شاهد که یکی از طرف موجر و دیگری از طرف مستاجر است قرارداد را تایید کنند. نهایتا قرارداد به ثبت میرسد و کد رهگیری رایگان صادر میشود.
به گزارش بازاروما، معاون وزیر راهوشهرسازی گفت:«از زمان ایجاد امکان دریافت کد رهگیری رایگان برای قراردادهای اجاره در سامانه املاک و مستغلات، تاکنون بیش از ۶۳۰۰ قرارداد اجاره رایگان در سامانه به ثبت رسیده است».
هادی عباسیاصل گفت:«تا ساعت ۱۳ امروز ۶۳۲۹ قرارداد بین موجر و مستاجر در سامانه املاک و مستغلات، به ثبت رسیده و نهایی شده است. در این فرآیند موجران و مستاجران وارد سامانه شده و قرارداد خود را با تایید دو شاهد نهایی کردهاند».
او در تشریح فرآیند ثبت قرارداد اجاره با کد رهگیری رایگان گفت:«روند این کار ساده است. مالک وارد سامانه املاک و اسکان به نشانی amlak.mrud.ir میشود، سپس بر روی گزینه «سامانه ثبت رایگان اجاره مسکن» کلیک میکند و وارد سامانه خدمات دولت الکترونیک میشود».
عباسیاصل گفت:«مالک، شماره سیم کارت متعلق به خود را وارد میکند و با دریافت رمز یک بار مصرف احراز هویت میشود. سپس مشخصات خود، ملک مورد نظر و مبلغ اجاره را ثبت میکند».
او گفت:«در مرحله بعد مستاجر وارد سامانه میشود و مشخصات خود را ثبت میکند. در گام بعدی موجر با رمز یک بار مصرف و بعد مستاجر با رمز یکبار مصرف، مشخصات را تایید میکنند. سپس باید دو شاهد که یکی از طرف موجر و دیگری از طرف مستاجر است قرارداد را تایید کنند. نهایتا قرارداد به ثبت میرسد و کد رهگیری رایگان صادر میشود».
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه استقبال از سامانه کد رهگیری رایگان قراردادهای اجاره خوب بوده و به تدریج در حال افزایش است، گفت:«همزمان با افزایش تقاضا، سیستم در حال ارائه خدمات جدید است».
عباسیاصل، ارایه خدمات هوشمند در بازار مسکن را تکلیف قانونی دانست و گفت:«تاکنون قرارداد هوشمند تمام الکترونیک در بخش مسکن نداشتهایم و بیشتر این خدمات در بخشهای تجاری ارایه میشد. با توجه به تکلیف قانونی قصد داریم خدمات الکترونیک را در بازار مسکن افزایش دهیم و در گام بعدی امکان ارایه مبایعهنامه نیز فراهم میشود. البته ممکن است مقداری این فرآیند زمان ببرد».
او با بیان اینکه استفاده از ابزارهای نوین و هوشمند منافاتی با مشاغل مرتبط با بازار مسکن ندارد گفت:«مشاوران املاک میتوانند با ارتقای خدمات خود از مزایای سامانه استفاده کنند و درآمد خود را افزایش دهند».
منبع: ایسنا