- پاکستان پول نخستین محموله از نفت خام وارداتی خود از روسیه را با یوآن، پول ملی چین، پرداخت کرد.
- براساس توافقنامه منعقد شده بین اسلامآباد و مسکو در اوایل سال جاری میلادی، اولین محموله نفت خام روسیه یکشنبه گذشته به پاکستان رسید و در بندر شهر کراچی در جنوب این کشور تخلیه شد.
- واردات انرژی پاکستان بخش اعظم واردات خارجی آن را تشکیل میدهد.
به گزارش بازاروما، پاکستان پول نخستین محموله از نفت خام وارداتی خود از روسیه را با یوآن، پول ملی چین، پرداخت کرد.
بسیاری از کشورها در حال حرکت به سمت خلاصی از هژمونی آمریکا از طریق دلارزدایی هستند، پاکستان نیز به تازگی یک محموله نفت روسیه را دریافت کرد و هزینه آن را با ارز چین پرداخت.
مصدق مالک، وزیر نفت پاکستان روز دوشنبه گفت که کشورش هزینه یک محموله نفت خام روسیه را به واحد پول چین پرداخت کرده است.
رسانههای پاکستانی و خارجی این اتفاق را یک تحول بزرگ در سیاست پرداخت صادرات پاکستان که تحت سلطه دلار آمریکا قرار دارد، میدانند.
وزیر نفت پاکستان گفت:«ما مشتاقانه منتظریم که یک سوم کل واردات نفت ما از روسیه باشد، براساس توافقنامه منعقد شده بین اسلامآباد و مسکو در اوایل سال جاری میلادی، اولین محموله نفت خام روسیه یکشنبه گذشته به پاکستان رسید و در بندر شهر کراچی در جنوب این کشور تخلیه شد».
مصدق مالک حجم این معامله را 100 هزار تُن نفت خام عنوان کرد و گفت، در حال حاضر 45 هزار تن آن رسیده و مابقی در راه است.
اگرچه پاکستان همواره در روابط پرتنشی با هند بوده است که از لحاظ تاریخی به روسیه نزدیکتر است و در حال حاضر بیشترین سهم نفت روسیه را خریداری میکند، اما این معامله، اولین معامله نفتی مستقیم بین دولتهای روسیه و پاکستان و با قیمتهای پایینتر است و در شرایطی که پاکستان از مشکلات اقتصادی مربوط به پرداخت بدهیهای خود رنج می برد، فرصتی برای پاکستان محسوب میشود.
واردات انرژی پاکستان بخش اعظم واردات خارجی آن را تشکیل میدهد؛ داده های شرکت تحلیلی Kpler نشان میدهد که اسلام آباد در طول سال 2022 روزانه 154 هزار بشکه نفت عمدتا از عربستان و امارات وارد کرده است.
در اوایل ماه جاری، اسلام آباد فرآیندی را برای باز کردن تجارت مبادلهای با روسیه، افغانستان و ایران تعیین کرد، که نشانه دیگری از این است که اقتصاد جنوب آسیا به دنبال راههایی برای خرید و فروش کالاها بدون معامله با دلار است، که به گفته تحلیلگران میتواند در راستای چرخش کشورها از سمت غرب به شرق باشد.
منبع: فارس