- اوپکپلاس با لیدری روسیه، تصمیم قطعی خود را برای عدم کاهش تولید نفت اعلام رسمی کرد.
- تهدید کاهش بیشتر قیمت نفت برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت وارد فاز جدیتر شد.
- کاهش تولید سوخت مایع اوپک در کوتاهمدت دور از انتظار نیست.
به گزارش بازاروما، با وخیمتر شدن وضعیت اقتصاد جهان، چرت بهاری بازار نفت آغاز شد. درحالیکه قیمت نفت اکنون مسیر سراشیبی را در پیش گرفته و نگرانیهایی را در بین صاحبان چاههای نفتی ایجاد کرده، اوپک پلاس با لیدری روسیه، تصمیم قطعی خود را برای عدم کاهش تولید نفت اعلام رسمی کرده است.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اعلام کرده مسکو با حمایت از سطح تولید فعلی، امیدوار است بتواند قیمت نفت را ثابت نگه دارد.
از سویی با ورود هیثم الغیص دبیرکل اوپک به تهران و گفتوگو درباره اجلاس اعضای اوپکپلاس برای تعیین قیمت نفت، به نظر میرسد که تهدید کاهش بیشتر قیمت نفت برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان نفت وارد فاز جدیتر شده و رایزنیها در این باره آغاز شده است.
این در حالی است که در آوریل (ماه گذشته میلادی)، اوپک پلاس بازار نفت را غافلگیر کرد و از تصمیم خود برای کاهش بیشتر عرضه نفت پرده برداشت. همین امر موجب شد تا قیمت نفت با جهش روبرو شود. با این حال نگرانی از وضعیت اقتصاد جهانی و بالا ماندن سطح عرضه، بار دیگر قیمت نفت را در مسیر کاهشی قرار داد. در همین رابطه چند روز قبل، وزیر انرژی عربستان این گمانه را مطرح کرد که ممکن است این گروه در نشست آتی که حدود دو هفته دیگر برگزار میشود، بار دیگر برای کاهش بیشتر عرضه اعلام آمادگی کند.
همچنین بنا بر گزارش وبگاه مرکز اطلاعات انرژی آمریکا (eia)، خبر کاهش شاخص مدیران خرید بخش تولید چین که شاخصی از شرایط اقتصادی است، بر نگرانیهای بازار درخصوص رشد اقتصادی چین و رکود احتمالی آمریکا افزوده است. نگرانیها درباره بخش بانکی آمریکا، پس از بستهشدن بانک فِرست ریپابلیک و سپس فروش آن نیز بر نگرانیها درخصوص رشد اقتصاد جهانی و تقاضای نفت افزوده است و همین امر تقاضای نفت را کاهش داده است. ازسویی واردات نفت از روسیه بالاتر از حد انتظار باقی مانده که باعث افزایش عرضه جهانی نفت و فشار نزولی بر قیمت نفت خام شده است.
به گزارش ایرنا، با توجه به اینکه در آوریل (فروردین، اردیبهشت) ۲۰۲۳ میلادی، اعضای اوپکپلاس توافق کردند که تولید نفت را در سال ۲۰۲۳ میلادی کاهش دهند، پیشبینی تحلیلگران اداره اطلاعات انرژی آمریکا این است که کل تولید سوخت مایع اوپک از ۳۴.۰ میلیون بشکه در روز در آوریل به ۳۳.۷ میلیون بشکه کاهش یابد.
براساس این گزارش، علاوه بر پایبندی کشورهای اوپکپلاس به کاهش داوطلبانه تولید، اختلالات اخیر در صادرات نفتخام از عراق و حوادثی که صادرات نفتخام از نیجریه را محدود کرده است هم باعث شدهاند کاهش تولید سوخت مایع اوپک در کوتاهمدت دور از انتظار نیست.
تحلیلگران این اداره پیشبینی میکنند محدودیتهای عرضه، به قیمت نفتخام فشار صعودی وارد میکند. براساس این پیشبینی، در سال ۲۰۲۴ میلادی تولید سوخت مایع اوپک ۰.۷ میلیون بشکه در روز افزایش مییابد و به ۳۴.۴ میلیون بشکه در روز میرسد که ناشی از پایان توافق کاهش تولید اوپک پلاس در سال ۲۰۲۳ میلادی خواهد بود.