- با تداوم کاهش قیمت خودرو برخی مدعی هستند سرمایه های مردم در حال خروج از بازار خودرو است
- ۱۰۰ هزار خودروی وارداتی ثبت سفارش شد
- بازار خودرو از نیمه فروردین تا خرداد هر سال راکد است
به گزارش بازاروما؛ با کاهش قیمت خودرو برخی می گویند که سرمایه های مردم در حال خروج از بازار خودرو است.
آنها به سیاست های دولت برای کنترل بازار اشاره کرده و معتقد هستند که این سیاست ها موفق عمل کرده و با خروج بیشتر سرمایه از بازار خودرو، کاهش قیمت ها ادامه دار خواهد شد.
دولت مدعی است که تولید خودرو صعودی شده و بعد از چهار سال تولید خودرو در سال ۱۴۰۱ به بالای یک میلیون دستگاه در سال رسیده و حدود یک میلیون و چهارصد هزار خودرو تولید شد.
به جز افزایش تولید خودرو، حذف قرعه کشی و عرضه آن در سامانه یکپارچه فروش خودرو از دلایل دیگری است که به اعتقاد دولت انگیزه واسطه گری و دلالی در بازار را کاهش داده و موجب افزایش سطح دسترسی عموم متقاضیان به خودروی کارخانه ای شده است.
گذشته از این، واردات خودرو که از سال ۹۷ ممنوع شده و دولت برای این اقدام صرفه جویی ارزی را مطرح کرده بود، دوباره آزاد شد و دولت اخیرا اعلام کرده که ثبت سفارش برای واردات ۱۰۰ هزار خودرو انجام شده است.
اخیرا عبدالله توکلی لاهیجانی، مدیرکل صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت به تسنیم گفته است که “برنامه تولید سال جاری بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه است و تاکنون ثبت سفارش ۱۰۰هزار دستگاه خودرو برای واردات انجامشده است.”
او همچنین توضیح داد که “با افزایش تولید و واردات خودروهای نو و کارکرده، عرضه خودرو افزایش یافته، ضمن اینکه باید تقاضای کاذب با ابزارهای مالیاتی کاهش داشته باشد.”
سیاست دیگری که دولت و مجلس برای بازار خودرو در نظر گرفته اند، تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه است.
اواسط اردیبهشت امسال مجلس با بررسی مالیات بر عایدی سرمایه اعلام کرد که ثبت نام خودرو در سامانه یکپارچه شامل این مالیات می شود و باتوجه به ماده ۱۹ آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، اطلاعات معاملات خودرو، ثبت و مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می شود.
مالیات بر عایدی سرمایه، نوعی مالیات است که از معاملات مسکن، خودرو، طلا و سکه یا ارزهای خارجی دریافت می شود.
بر اساس اطلاعات منتشر شده اگر کسی خودروی خریداری شده از کارخانه را در کمتر از یکسال بفروشد باید ۳۰ درصد از مبلغ ما به التفاوت قیمت خرید و فروش را به عنوان مالیات بپردازد و اگر خودروی خریداری شده را بین یک تا دو سال پس از تحویل بفروشد باید ۲۰ درصد از مبلغ ما به التفاوت قیمت خرید و فروش را به عنوان مالیات پرداخت کند و در صورتی که خودروی تحویلی را بین دو تا سه سال بعد عرضه کند مشمول مالیات معادل ۱۰ درصد از مبلغ ما به التفاوت قیمت خرید و فروش می شود.
با این حال حسین دلاور، کارشناس صنعت خودرو به بازاروما می گوید که ادعای خروج سرمایه از بازار خودرو صحت ندارد و تا زمانی که تورم دو رقمی باشد نه تنها خودرو که انواع کالا از حالت کالای مصرفی به کالای سرمایه ای تبدیل می شود.
او ادامه می دهد که “بازار خودرو از نیمه دوم فروردین تا خرداد ماه هر سال در رکود به سر می برد و علت کاهش قیمت خودرو مربوط به همین مساله است و ربط چندانی به سیاست های دولت در بازار خودرو ندارد.”
این کارشناس صنعت خودرو تاکید می کند که در حال حاضر با وجود ایجاد سامانه یکپارچه فروش خودرو، همچنان عرضه با پیچیدگی مواجه است و مشروط به نداشتن خودرو و کدملی و … است و تا زمانی که عرضه در بازار خودرو به تعادل نرسد و تورم کاهشی نشود قیمت ها همچنان بالا خواهد بود و بازار خودرو برای سرمایه گذاران جذاب است.