- کارت سوخت خودروهای کارکرده یا دست دوم به نام فروشنده است
- بر اساس اعلام شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی الزامی برای تغییر مالکیت کارت سوخت وجود ندارد
- کارت سوخت بر اساس شماره VIN خودرو صادر می شود و نه بر اساس شماره پلاک و اطلاعات هویتی رانندگان
به گزارش بازاروما؛ زمانی که خودروی کارکرده یا دست دوم می خرید کارت سوخت خودرو به نام فروشنده است اما آیا لازم است که کارت سوخت او را ابطال کنید و کارت سوخت جدید به نام خودتان بگیرید؟
شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در پاسخ به این پرسش می گوید که هیچ الزامی برای تغییر مالکیت کارت سوخت خودرو نیست.
بر اساس توضیحات این نهاد متولی اگر کارت سوخت شخصی که ماشین را خریداری میکند، به نام خریدار نباشد، مشکلی به وجود نمیآید و هیچ الزامی برای تغییر کارت سوخت نیست و خریدار نباید نگران نداشتن مالکیت کارت سوخت باشد.
البته یادتان باشد که زمان خرید خودرو از یک شخص، تمامی مدارک خودرو از جمله کارت سوخت باید از فروشنده به فرد خریدار تحویل داده شود اما بهتر است که خریدار خودرو پس از تحویل کارت سوخت جهت پیشگیری از سوءاستفاده از کارت سوخت خودرو نسبت به تعویض ویا حذف رمز کارت اقدام کند.
شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی توضیح داده است که كارت سوخت بر اساس شماره (VIN – كد شناسایی 17 رقمی) خودرو صادر می شود و نه اطلاعات شناسنامه ای مالك و یا شماره پلاك. بنابراین نیازی به ثبت نام مجدد كارت سوخت نیست.
با این حال اگر اصرار به تعویض کارت سوخت خودرو دارید می توانید با ثبت درخواست خود در دفاتر پلیس ۱۰+ درخواست کارت سوخت کنید و البته حضور مالک یا وکیل قانونی او الزامی است.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت سوخت، یکی از مدارک شناسایی معتبر مالک وسیله نقلیه شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نیاز است. برای اشخاص حقوقی نیز معرفی نامه رسمی از سازمان یا شرکت مربوطه با امضاء و مهر مجاز به همراه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نماینده نیاز است. دارندگان وکالتنامه معتبر قانونی از مالک نیز می توانند با ارائه مدارک شناسایی معتبر شامل اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند یا گذرنامه نسبت به اخذ خدمات مورد نیاز اقدام کنند.
در مورد خودروهای لیزینگی (خودروهای اجاره به شرط تملیک)، اسناد و مدارک در اختیار استفاده کننده خودرو شامل کارت خودرو ملاک عمل است. مدارک شناسایی وسیله نقلیه نیز شامل کارت شناسایی خودرو یا شناسنامه مالکیت وسیله نقلیه یا بنچاق محضری به همراه بیمه نامه شخص ثالث معتبر می شود.
همچنین به همراه داشتن کدپستی محل اقامت تان برای دریافت کارت سوخت الزامی است.