به گزارش بازاروما، سالهاست که به دلیل تحریمهای بینالمللی شرکتهای کشتیرانی بزرگ در بنادر ایران پهلو نمیگیرند و به همین دلیل تجار مجبور شدند که کالاهای وارداتی را از دبی با کشتیهای کوچکتر به بنادر ایران منتقل کنند و همین امر به زیان یک میلیارد دلاری ایران منجر شده است.
مسعود دانشمند، دبیر شورای عالی کشتیرانی در رابطه با این موضوع در گفتگو با بازاروما گفت:
«ایران حدود 160 میلیون تن کالای صادراتی، وارداتی در سال دارد اما در زمینه کشتیرانی سرمایهگذاری لازم را نکردیم و در نتیجه امروز برای صادرات و واردات کالاهای خود به مشکل خوردیم و کشتی نداریم. تجار باید برای صادرات و واردات کالاها کشتی اجرا کنند اما در بازار هم کشتی بهنگام در اختیار ما قرار نمیگیرد و در نتیجه ما نمیتوانم بهنگام کالاهای خود را دست مشتری برسانیم. در حال حاضر بزرگترین شرکت کشتیرانی ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی است و حدود 23 فروند کشتی کانتینربر و حدود 300 هزار کانتینر دارد اما تعداد دقیق نفتکشها به دلیل تحریمها مشخص نیست. اگر در حال حاضر کسی بخواهد یک شرکت کشتیرانی افتتاح کند و کار حمل و نقل دریایی انجام دهد باید حدود 800 میلیون دلار سرمایه داشته باشد تا بتواند 14 کشتی و 100 هزار کانتینر خریداری و کار خود را شروع کند.»
دانشمند در رابطه با زیان ناشی از تحریمها بر تجارت کشور گفت:
«سالانه 2 میلیون کانتینر ایران به دبی میرود و از آنجا از طریق کشتیهای کوچک به ایران منتقل میشود. انتقال هر کانتینر از دبی به ایران حدود 500 دلار هزینه اضافی دارد و این رقم سالانه حدود یک میلیارد دلاری است.»
ویدیو این گفتگو را در ادامه ببینید: