به گزارش بازاروما، صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در نشست تحلیلی با بازاروما نگاه خود در رابطه با وضعیت اقتصاد ایران را اینگونه ارائه داد:
«حدس و گمان من در رابطه با اقتصاد این است که در دوره اعتراضات سال گذشته که اوج جنبش زن، زندگی، آزادی بود، برخی از مسئولین اصلا نگران نبودند. نه اعتراضات هفت حوض نارمک و نه اعتراضات اکباتان مسئولین را نگران نکرد، اما دولت نگران قلعه حسنخان، اسلامشهر و پاسگاه نعمت آباد بود». او در ادامه با توجه به نگاه نظام سیاسی به اقشار کم درآمد گفت که «دولت امیدوار است که در کوتاهمدت بتواند از نظر اقتصادی وضع را بهبود ببخشد».
زیباکلام در رابطه با دیدگاه دولت در رابطه با اقتصاد در این نشست گفت: «در آبان ماه سال 1402 نظام نگران اقشار کمدرآمد جامعه است چون میداند که تورم و گرانی چه بلایی سر آنها آورده و میخواهد اقداماتی هم انجام دهد. نظر شخصی من این است که اولین و مهمترین مشکل نظام، دولت فعلی است».
به نظر میرسد این تحلیل زیباکلام با توجه به این که نظام سیاسی و دولت پایگاه مردمی خود را در میان اقشار کمتر برخوردار جامعه میداند و انقلاب اسلامی 57 نیز به پشتوانه مردمی اقشار مستضعف به ثمر نشسته، به نوعی مویّد پایداری این پایگاه و بقای سرمایه اجتماعی در میان اقشار کم درآمد است. از دیگر سو دولت برای حفظ این جایگاه، نیازمند اتخاذ راهبردهای کوتاه مدت اقتصادی برای بهبود وضعیت عمومی جامعه است. کارآمدی در دولت، نخستین گام برای پیشبرد این بهبود در وضعیت اقتصادی جامعه است.
ویدیو این گفتگو را در ادامه ببینید:
ویدیو کامل این نشست را در یوتیوب موسسه فرهنگی-رسانهای پانوراما ببینید: