- قیمت دلار در بازار امروز 52 هزار و 900 تومان است.
- ورود دولت به بازارهای مالی محسوس است.
- فروشهای سنگین در بازار دیده نمیشود.
به گزارش بازاروما، جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی مقاومت چندماهه دلار را شکست. قیمت دلار در پیشگشایش روز شنبه بازار 49 هزار و 991 تومان بود. با بالا گرفتن درگیریها در این روز، دلار وارد کانال 50 هزار تومان شد. ادامه تنشها در روز یکشنبه کانال 51 هزار تومان را برای دلار فعال کرد. نوسانات روز گذشته هم از رخدادهای لحظهای چشم برنداشت و اسکناس آمریکایی را به کانال 53 هزار تومان رساند. دلار در معاملات پشتخطی از این کانال برگشت و آخرین قیمت ثبتشده برای آن 52 هزار و 850 تومان است. به اینترتیب دلار در مدت سه روز 3 هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
رصد بازارها نشان میدهد که نوسانات ارز از روز شنبه 15 مهر تا دوشنبه 17 مهر بهشدت بیثبات و هیجانی بوده و در صورت شعلهورتر شدن آتش جنگ احتمال جهش دلار به کانالهای بالاتر وجود دارد. در چنین شرایطی فعالان بازار کف قیمت دلار را 52 هزار تومان و سقف آن را 60 هزار تومان میدانند که این محدوده با توجه به تغییر دقیقهای قیمت دلار در روزهای گذشته احتمال بالا رفتن و پایین آمدن را دارد.
واکنشها به رشد جهشی دلار
بانک مرکزی علت جهش روزانه دلار را «هیجانات و فضاسازیهای دلالان و سوداگران» میداند.
نور نیوز، رسانه منسوب به شورایعالی امنیت ملی هم نوشت: «تحتتاثیر حضور بهموقع و موثر بانک مرکزی در مدیریت این فضا و همچنین حضور فعال شرکتهای پتروشیمی، تا ساعت ۱۸ روز یکشنبه، بازار حواله، عرضهی بسیار مطلوب و کمسابقهای داشت و طی این روز مجموعا ۳۷۱ میلیون دلار عرضه و ۲۸۸ میلیون دلار معامله انجام شد. این اقدام بهموقع نشان داد که بانک مرکزی برخلاف برخی جوسازیهای هدفمند، کاملا بر بازار مسلط است و با دست پُر از نظر ارزی توان مدیریت این بازار و تخصیص لازم برای ثبت سفارشها را دارد.»
همچنین برخی از کارشناسان اقتصادی در گفتوگو با رسانههای دولتی میگویند: «با برقراری آرامش دوباره در منطقه، نرخ ارز ثابت میشود.» یا برخی به آزادسازی منابع ارزی ایران از کره جنوبی و لوکزامبورگ اشاره میکنند و معتقدند: «آزاد شدن داراییهای بلوکهشده، علاوه بر تقویت ذخایر ارزی کشور، به مدیریت بهتر بازار نیز کمک خواهد کرد. بدین ترتیب هیجان کاذب از بین خواهد رفت و بازار ارز به آرامش خواهد رسید.»
در کنار تحولات منطقهای زیر سایه تنشها در نوار غزه، تاریخ لغو تحریمهای موشکی و پهپادی ایران و انتقال برجام را هم نباید فراموش کرد.
روز مهم برای بازارهای مالی
تقریبا از یک ماه گذشته، 26 مهر 1402 مهمترین تاریخ برای بازارهای مالی ایران خوانده شد. اظهارنظرهای طرفین برجام برای این روز مدتهاست زیر ذرهبین است. راجعبه مذاکرات مستقیم و غیرمستقیم ایران و آمریکا هم گمانهزنیهایی صورت میگرفت. آغاز حمله حماس به اراضی اشغالی فلسطین و اعلان رسمی جنگ توسط اسرائیل، سیگنالهای برجام را کمرنگ کرد.
روز گذشته کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود گفت: «تاریخ تعیینشدهای برای برگزاری جلسه مذاکره غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده در عمان وجود ندارد. مسیر دیپلماسی کمافیالسابق باز است و مذاکرات میتواند بهصورت غیرمستقیم یا از طریق واسطهها انجام شود.»
گاردین در رابطه با ارتباط ایران در جنگ اخیر بهنقل از دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: «هنوز هیچ نشانهای از ارتباط جمهوری اسلامی ایران با عملیات طوفان الاقصی وجود ندارد.»
کف بازار فردوسی
گزارش میدانی بازاروما از بازار فردوسی نشان میدهد دلار امروز با نرخ 52 هزار و 900 تومان فروخته میشود. بازگشت اسکناس آمریکایی به کانال 52 هزار تومان حاکی از ورود دولت به بازار ارز است. همانطور که سیاستگذار روز گذشته شاخص 2 میلیونی بورس را نگه داشت، احتمالا تصمیم دارد ارز را هم رام کند. فروشهای سنگین در بازار دیده نمیشود و اصولا فروشهای زیر هزار دلار انجام میشود.
قیمت اسکناس دلار در صرافی ملی برای چهارمین روز متوالی در رقم 41 هزار و 209 تومان ثابت ماند. قیمت درهم نسبت به روز گذشته تغییری نداشت و 14 هزار و 710 تومان معامله شد. قیمت دلار بر اساس درهم نیز روی نرخ 53 هزار و 985 تومان فیکس شد.
گزارش روز گذشته بازاروما از بازار دلار را بخوانید: