- سالانه ۵۶ میلیارد دلار زیان فرسایش خاک ایران است.
- خط آهن اصفهان به شیراز در معرض فروپاشی قرار گرفته است.
- از هر ۳ شهروند بندرانزلی یک نفر درگیر سرطان و بیماری گوارشی است.
به گزارش بازاروما، تخریب محیط زیست در سالهای اخیر به بهانه توسعه شدت گرفت اما بررسی کارشناسان نشان میدهد که توسعه به بهانه تخریب محیط زیست نه تنها سودی برای ایران نداشته بلکه زیانهای اقتصادی هنگفتی بر پیکره اقتصادی ایران برجای گذاشته است.
محمد درویش، فعال حوزه محیط زیست در گفتگو با بازاروما در رابطه با زیانهای اقتصادی تخریب محیط زیست گفت: «آمارهای رسمی از فرسایش سالانه ۲ میلیارد تن خاک در کشور خبر میدهند اما این آمار از ۳۶ سال گذشته که من وارد دانشگاه شدم تغییر نکرده است. دکتر حسن احمدی در کتاب خود نوشته که فرسایش خاک ایران سالانه ۴.۴ میلیارد تن است. با این وجود اگر سالانه ۲ میلیارد تن فرسایش خاک ما باشد باز هم ایران آمار وحشتناکی دارد. فرسایش خاک کل جهان سالانه ۲۴ میلیارد تن است. این یعنی ایران یک دوازدهم کل جهان فرسایش خاک دارد این درحالیست که ایران تنها یک درصد خشکیهای جهان را دارد. میزان فرسایش خاک ایران به نسبت وسعت آن ۸ برابر متوسط جهانی است. این آمار آنجا وحشتناکتر میشود که بدانیم تشکیل هر متر مربع خاک در ایران حدود ۸۰۰ سال طول میکشد درحالی که متوسط این زمان در جهان ۴۰۰ سال است.»
درویش در رابطه با ارزش خاک ایران گفت: «ارزش کانیهای فلزی در هر تن خاک ۲۸ دلار است. بدون در نظر گرفتن ارزش مواد آلی خاک، زیان سالانه فرسایش خاک ایران حدود ۵۶ میلیارد دلار است. این درحالیست که طرفداران خودکفایی در کشاورزی استدلال میکنند که اگر قرار باشد که محصولات خود را از خارج از کشور وارد کنیم باید سالانه ۱۸ میلیارد دلار هزینه کنیم. این درحالیست که با تولید این محصولات سالانه ۵۶ میلیارد دلار از دست میدهیم»
این فعال حوزه محیط زیست در ادامه گفت: «همین ماه گذشته وزارت نیرو مجبور شد ۵ دکل بزرگ برق را در دشت مهیار جابهجا کند. وقتی ۵ دکل را جابهجا کنند باید خط بزرگ شیراز به اصفهان را تغییر دهند و این موضوع هزینه هنگفت زیادی دارد. وزارت نیرو مجبور به این اقدام شد چون دشت مهیار دچار فرونشست شد. خط آهن بزرگ اصفهان به شیراز در معرض فروپاشی قرار گرفته است.»
دوریش در رابطه با آلودگی آب بندرانزلی گفت: «خودم شمردم که ۷۱ دهنه لوله فاضلاب وارد تالاب بینالمللی انزلی میشود و از هر سه شهروند بندر انزلی یک نفر درگیر سرطان و ناراحتی گوارشی است و این موضوع هزینه زیادی دارد.»
ویدیو کامل گفتگوی محمد درویش با بازارما در رابطه با تبعات اقتصادی تخریب محیط زیست را ببینید:
تخریب محیط زیست با اقتصاد ایران چه کرد؟
نظر بدهید