- قیمت هر دو شاخص نفتی امروز افزایشی بود.
- قیمت نفت برنت 93 دلار و 46 سنت گزارش شد.
- پیشبینی میشود قیمت هر بشکه نفت در 6 ماه دوم سال میلادی به 120 دلار برسد.
به گزارش بازاروما، قیمت نفت امروز دوشنبه 3 مهر 1402 افزایش یافته است. پیشبینی میشود که بهدلیل ممنوعیت موقتی صادرات سوخت روسیه و احتمال ادامه روند افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی و تاثیر آن بر تقاضا با کمبود در عرضه مواجه خواهیم شد.
قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با 20 درصد افزایش به 93 دلار و 46 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 16 درصد افزایش 90 دلار و 17 سنت معامله میشود. میزان افزایش قیمت هر دو به ترتیب 19 سنت و 14 سنت است.
قیمت هر دو شاخص نفتی پیش از موضعگیری هفتهی گذشته فدرال رزرو آمریکا افزایشی بود، اما پس از آن این روند صعودی متوقف شد. لازم به ذکر است که موضعگیری سختگیرانه فدرال رزرو آمریکا بر بخشهای مالی دنیا و نگرانی در مورد تقاضای نفت تاثیرگذار است.
کمبود عرضه نفت در سه ماهه آخر میلادی
پیشبینی کمبود شدید عرضه نفت در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی بهدنبال تمدید کاهش تولید عربستان و روسیه تا پایان 2023، قیمت نفت را بیش از 10 درصد طی سه هفته گذشته افزایش داده بود.
مسکو هفته گذشته موقتا صادرات بنزین و گازوئیل را به اکثر کشورها ممنوع کرد تا بازار داخلی را تثبیت کند. بهاینترتیب نگرانی در مورد کمبود عرضه در آستانه فصل سرما در نیمکره شمالی افزایش یافته است. تعداد چاههای فعال نفت آمریکا 8 حلقه در هفته گذشته کاهش یافت و به 507 رسید یعنی پایینترین تعداد از فوریه 2022.
از طرف دیگر، انتظار میرود بخش تولید کارخانهای در چین در ماه سپتامبر رشد داشته باشد و شاخص مدیران خرید در این بخش برای اولین بار از ماه مارس به بالاتر از 50 برسد.
بهبود تدریجی تقاضا برای سوخت هواپیما جهت انجام پروازهای بینالمللی در چین، تقاضا برای نفت در این کشور را 0.3 میلیون بشکه در روز در هفته گذشته افزایش داد و به 16.3 میلیون بشکه در روز رساند. (تسنیم)
نفت 120 دلاری اقتصاد جهان را فلج میکند
به گزارش بانک بزرگ جی پی مورگان آمریکا قیمت نفت طی ماه گذشته 27 درصد افزایش یافته است که بیشترین میزان طی 10 ماه گذشته است.
به گفته بانک آمریکایی، اگر قیمتها این سطوح را حفظ کنند، احتمالا منجر به کاهش 0.5 درصدی رشد تولید ناخالص داخلی جهانی طی دو سه ماهه خواهد شد.
این بانک گفت که انتظار دارد نفت برنت تا پایان سال به حدود 86 دلار در هر بشکه کاهش یابد، اما کارشناسان هشدار دادند که اگر عرضه نفت با فشار مداوم مواجه شود، ممکن است قیمتها افزایش یافته و منجر به کاهش بیشتر تولید ناخالص داخلی جهانی شود.
استراتژیستهای این بانک توضیح دادند که نگرانی از کاهش عرضه هنوز به پایان نرسیده است و ممکن است قیمت نفت برنت بیشتر از این جهش کند و به 120 دلار در هر بشکه برسد که به معنای جهش 60 درصدی در نیمه دوم سال است.
تورم جهانی 6 درصد
طبق این گزارش قیمتهای بالا میتواند تورم جهانی را تا پایان سال به حدود 6 درصد برساند و در دو سه ماهه آینده به میزان 1.3 درصد به تولید ناخالص داخلی جهانی آسیب برساند.
این بانک افزود: «در واقع، جهش تجمعی 60 درصدی قیمت نفت نشاندهنده نوعی شوک است که معمولا فقط قبل از رکود اتفاق میافتد».
جیپی مورگان چیس هماکنون بر پایه میزان داراییها، بزرگترین بانک ایالات متحده آمریکا محسوب میشود. این بانک در سال ۲۰۱۲ بر پایه رتبهبندی مجله فوربز، پس از اچاسبیسی بهعنوان دومین بانک بزرگ جهان شناخته شدهاست.
همچنین از دید تحلیلگران، کاهش عرضه نفت خام از سوی اوپک پلاس موفق بوده و باعث بالا رفتن قیمت نفت خام شده است. در این میان سطح ذخایر نفتی آمریکا هم سیر نزولی دارد. همچنین پیشبینی میشود که فدرال رزرو به سیاست افزایش نرخ بهره پایان دهد. چین هم جهت حمایت از فعالیتهای اقتصادی، سیاستهای حمایتی را معرفی کرده است. همه این اخبار به نفع بازار نفت خام است. (شفقنا به نقل از وبگاه شبکه ان.آر.تی)