- سال ۱۴۰۰ حدود ۷هزار میلیارد تومان کالا تعیینتکلیف شد.
- سال ۱۴۰۱، این عدد به بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان رسید.
- اصلیترین روش تعیینتکلیف کالا فروش و برگرداندن این کالاها به بازار مصرف است.
به گزارش بازاروما، سعید غلامی باغی، معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت:«مهمترین پرونده سال ۱۴۰۱ سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش ۱۰۶۲ دستگاه خودرو سواری وارداتی بود که حدود ۵ هزار میلیارد تومان عواید از محل فروش این خودروها نصیب دولت شد».
سعید غلامی باغی درباره میزان اموال تملیکی فروخته شده در سال گذشته گفت:«وظیفه اصلی سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی تعیینتکلیف کالا در بهترین زمان و کوتاهترین مدت است. این تعیینتکلیف به چهار روش انجام میشود. اولین روش فروش، دومین روش امحا و راههای دیگر تعیینتکلیف کالا اعاده به گمرک یا استرداد آن است.
معاون سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی گفت:«اصلیترین روش تعیینتکلیف کالا فروش و برگرداندن این کالاها به بازار مصرف است، زیرا بخش عمدهای از این کالاها مواد اولیه واسطهای و سرمایهای هستند که مورد نیاز بخش تولید است. در سال ۱۴۰۰ حدود ۲هزار میلیارد تومان کالا به فروش رسیده بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ با افزایشی ۴۲۵ درصدی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید».
غلامی باغی با اشاره به رشد بیش از ۱۰۲۵ درصدی اعاده کالا در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، گفت:«در سال ۱۴۰۰، یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان کالا اعاده شده بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان رسید، یعنی مسئله بخش عمدهای از صاحبان کالا، تجار و بازرگانان که ترخیص کالای آنها از گمرک به مشکل خورده بود، حل و کالای این افراد از گمرک ترخیص شد».
او درباره پرونده فروش خودروهای سواری وارداتی گفت:«مهمترین پرونده سال ۱۴۰۱ سازمان اموال تملیکی، پرونده فروش ۱۰۶۲ دستگاه خودرو سواری وارداتی بود که با دستور شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و پس از سفر رییس قوه قضاییه به استان بوشهر و بازدید از وضعیت نامناسب نگهداری این کالاها، رای این پرونده صادر و تمامی این دستگاهها در مزایدههای سراسری سازمان اموال تملیکی به فروش رسید. حدود ۵ هزار میلیارد تومان عواید از محل فروش این خودروها نصیب دولت شد که مالیات آن دریافت شده و به خزانه دولت واریز شد».
منبع: میزان