- قیمت انواع سکه امروز افزایشی بود.
- دلار به کانال 49 هزار تومانی برگشت.
- بازار به تنظیمات پیش از خبر توافق برگشت.
به گزارش بازاروما، سه روز از خبر توافق ایران و آمریکا میگذرد و بازارها بیاعتنا به خبر توافق به حالت سابق بازگشتهاند یا واکنشی معکوس داشتهاند.
مرور بازار امروز 22 مرداد
نرخ دلار روز جمعه 20 مردادماه کاهشی تقریبا هزار تومانی داشت و روز گذشته هم در کانال 48 هزار تومانی ثابت ماند. اما امروز جایگاه 49 هزار تومانی را پس گرفت و تا لحظه تنظیم این گزارش با نرخ 49 هزار و 220 تومان در بازار تهران معامله میشود.
طلا هم در اولین روز هفته تقریبا یک میلیون تومان نزول کرد، اما امروز مجدد به کانال 28 میلیون تومانی برگشت. قیمت سکه طرح جدید 28 میلیون و 300 هزار تومان، سکه طرح قدیم 25 میلیون و 500 هزار تومان، نیم سکه 15 میلیون و 350 هزار تومان، ربع سکه 10 میلیون و 350 هزار تومان و سکه گرمی 6 میلیون و 200 هزار تومان است.
گزارش بازارهای امروز را از اینجا بخوانید.
بازار بورس هم همچنان در شوک ریزش سنگین دیروز ماند و 17 هزار واحد دیگر ریخت. شاخص کل بورس امروز ۱ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۹۲۸ واحد بود.
گزارش کامل از پایان بورس را در اینجا بخوانید.
تحلیل بازارها پس از خبر درمانی دولت
گفتگویی داشتیم با میثم رادپور، کارشناس اقتصادی تا وضعیت بازار را پس از خبر توافق بررسی کنیم. اینکه آیا این خبر بر بازار تاثیر میگذارد؟
این کارشناس اقتصادی معتقد است دولت تصمیم داشته با پمپاژ خبر مثبت بازار ارز را کنترل کند و اتفاقا همین اخبار هم وضعیت را مشکوک میکند. او میگوید: «برجام به ما نشان داد که اگر با شورای امنیت، اتحادیه اروپا و بانکها مشکلی نداشته باشیم تحریمهای ایالات متحده برای اینکه هیچکس نخواهد با ما کار کند کافی است.»
رادپور گفت: «ما تورم 50 درصد داریم. میشود تصور کرد که بخشی از آن مربوط به بازار ارز و فشارهای بازار ارز است. منتها اگر این تورم تداوم پیدا کند که ظاهرا هم این طور است، نمیشود با هیچ تضمینی جلوی بازار ارز را گرفت. نقش بانک مرکزی در کنترل بازار ارز نزدیک به صفر است. چون ما هیچ استانداردی برای جابهجایی ارز در کشور نداریم.»
وی ادامه داد: «یک قسمت از افزایش قیمتها به خاطر مضیقه ارزی است و یک قسمت دیگر برای هزینههای جدی است که ما برای جابهجایی دلار داریم.»
به نظر این کارشناس تا نظام پولی بینالمللی ما حل نشود، نتوانیم به شکل عادی پول جابهجا کنیم و تجارت استاندارد را انجام دهیم این ریسک و هزینهها همچنان در نظام ارزی کشور ما حاکم است.
شرایط برقراری نظام پولی بینالمللی در ایران
میثم رادپور گفت: «زمانی این اتفاق میافتد که ایالات متحده، ایران را قبول کند و تحریمهای خودش را بردارد و اساسا مشکلات جمهوری اسلامی، تحریمهای ایالات متحده است. در نتیجه توافقهای کوتاهمدت اصالتی ندارد.»
رادپور افزود: «بانک مرکزی و نه هیچ ارگان دولتی در ایران و نه هیچ شخصی ایرانی نمیتواند یک قران پول در بازار پولی بینالمللی جابهجا کند. تمام پولهای ایران در حسابهای ارزی غیر ایرانی هستند و با ریسکهای عملیاتی و هزینههای بالا و نگرانیهای جدی جابهجا میشود.»
این کارشناس اقتصادی توضیح داد: «کشور ما در حال حاضر نزدیک به 35 تا 40 میلیارد دلار درآمد ارزی دارد. این 7 میلیارد دلار چیزی نیست که مردم را با آن معطل کردند.»