- چشم انداز اقتصادی شرایط اقلیمی: کاهشِ بهرهوری نیروی کار، آسیب به کشاورزی، افزایش مرگ و میر، اختلال در تجارت جهانی و کاهش سرمایه گذاری
- اروپا در 20 سال گذشته از بلایای اقلیمی بیشترین آسیب را دیده استو
- ضرر تجمعی گبین سالهای 1992 تا 2013، به بین 5 تریلیون و 29.3 تریلیون دلار در سطح جهان رسیده است
تأثیر اقتصادی موج گرمای بی رحمانهای که جنوب اروپا، ایالات متحده و بسیاری از نیمکره شمالی را سوزانده است، ممکن است در اکثر نقاط کوتاه مدت و در مواردی مثل بسته شدن موقت مکانهای توریستی، رها شدن تفریحات در فضای باز و افزایش مصرف برق مرتبط با کولرها ظاهر شود. اما در درازمدت، پیامدهای اقتصادی ناشی از تغییرات آب و هوایی احتمالاً عمیق خواهد بود.
آتشسوزیها، سیلها و خشکسالیهای ویرانگر این روزها عنوانِ غالبِ اخبار هستند. درحالیکه سایر اثرات خطرناک و خاموش این تغییرات ممکن است توجه کمتری را به خود جلب کند، اما با این وجود تلفات و خسارات زیادی را به همراه دارد. محققان دریافتهاند که دمای شدید بهرهوری نیروی کار را کاهش میدهد، به محصولات زراعی آسیب میزند، نرخ مرگ و میر را افزایش میدهد، تجارت جهانی را مختل میکند و سرمایهگذاری را کاهش میدهد.
دادههای تحلیلیِ محققانِ مرتبط با مرکز تحقیقات سیاست اقتصادی (CEPR) نشان میدهد که اروپا، مخصوصا فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، رومانی و آلمان، در 20 سال گذشته از بلایای اقلیمی بیشترین آسیب را دیده است. در همین حال، کشورهای اروپای مرکزی و شرقی به طور فزایندهای از تغییرات اقلیمی آسیب دیدهاند.
این تحولات فشار مضاعفی بر مخارج عمومی وارد میکند، زیرا از دولتها انتظار میرود تا زیرساختهای آسیبدیده را جایگزین کنند و تسهیلات و کمکهای مالی به خسارت دیدگان اعطا کنند. این تحلیل خاطرنشان میکند که درآمدهای مالیاتی نیز متعاقبِ تغییرات آب و هوایی که فعالیتهای اقتصادی را مختل میکند، کاهش یابد.
تحلیلگران بارکلیز (Barclays) تخمین زدهاند که خسارت مالی هر فاجعه مرتبط با آب و هوا در نیم قرن گذشته نزدیک به 77 درصد افزایش یافته است.
اما در سطح جهانی، خسارات گستردهتر خواهد شد. یک مطالعه منتشر شده در سال گذشته که به دنبال اندازهگیری تأثیر موج گرمای ناشی از فعالیت انسانی بر رشد اقتصادی جهانی بود، به این نتیجه رسید که ضرر تجمعی بین سالهای 1992 تا 2013، به بین 5 تریلیون و 29.3 تریلیون دلار در سطح جهان رسیده است.
درنهایت، تمام پدیدههای ناشی از تغییرات اقلیمی که امروزه با آن سروکار داریم، تنها قسمت آشکاری از یک کوه یخ است و انتظار میرود که روزافزون، شاهد تشدید نشانههای این بحران جهانی باشیم.