به گزارش بازاروما، تعاریف زیادی از بازاریابی وجود دارد اما خلاصه تمام تعاریف بازاریابی را علم برقراری ارتباط و ارائه ارزش به مشتری است. کسب و کارها با بازاریابی به دنبال ایجاد نیاز در مشتری هستند و همین علم بازاریابی است که اهداف تجاری کسب و کارها را محقق میکند.
در محیط رقابتی کسب و کار در عصر جدید دیگر محصول یا خدمات با کیفیت به تنهایی منجر به موفقیت یک کسب و کار نمیشود و بازاریابی حتی در برخی موارد از ارایه محصول باکیفیت مهمتر است. احتمالا شما هم کسب و کارهای کوچکی میشناسید که محصولی قابل دفاع ارائه کردند اما به دلیل عدم توجه به بازاریابی، فروش چندانی ندارند.
در این گزارش به بررسی 5 استراتژی برتر در حوزه بازاریابی میپردازیم و در رابطه با درک مخاطب، ایجاد ارزش پیشنهادی، استفاده از پلتفرمهای دیجیتال و بکارگیری تحلیلهای مبتنی بر داده حرف میزنیم.
استراتژی بازاریابی چیست؟
استراتژی بازاریابی یک برنامه اقدام برای ارائه محصول یک کسب و کار به بازار هدف است. استراتژی بازاریابی مجموعه از تاکتیکها برای دستیابی به مهمترین هدف از کسب و کار، یعنی فروش است.
اولین قدم در تدوین استراتژی بازاریابی تعیین مخاطب هدف است. شرکتهایی که استراتژی بازاریابی مشخصی دارند یک قشر دقیق از مخاطبان را هدف قرار میدهند و اطلاعات جمعیت شناختی، روانشناختی و جنبههای رفتاری مشتریان را میسنجند.
گام دوم استراتژی ارائه اطلاعات است. شناسایی مزایای کلیدی محصول و خدمات از مهمترین اطلاعاتی است باید به دست مخاطب هدف برسد.
مرحله سوم انتخاب پلتفرم مناسب برای بازاریابی است. ممکن است یک کسب و کار از پلتفرمهای سنتی مانند بیلبورد یا تبلیغات چاپی و تلوزیون استفاده کند یا ممکن است یک کسب و کار دیگر از رسانههای اجتماعی استفاده کند. انتخاب پلتفرم مناسب به ویژگی محصول یا خدمات کسب و کار شما بستگی دارد.
چهارمین گام تدوین یک استراتژی مناسب مضشخص کردن اهداف است. اهداف باید روشن و دقیق باشند تا بتوان عملکرد استراتژی را با آن سنجش کرد. مثلا شما باید ترافیک سایت، میزان افزایش مخاطب یا میزان فروش محصول را بررسی کنید.
رایجترین استراتژیهای بازاریابی
- بازاریابی محتوا: این نوع استراتژی به معنای ساخت و توزیع محتوا برای مخاطب هدف است. شرکتهای برای حفظ و افزایش مشتری به طور مستمر با علایق آن محتوا تولید میکنند و این محتوا را برای موتورهای جستجو بهینه میکنند. در این سبک از بازاریابی محتوا باید معنادار، هدفمند و برای مخاطب مفید باشد. اساس کار بازاریابی محتوا بر تمایل طبیعی مصرفکنندگان به اشتراکگذاری اطلاعات مفید است.
- بازاریابی درونگرا یا ربایشی: این نوع بازاریابی هدفی جز جلب توجه مشتریان بالقوه خود ندارد. در این سبک از بازاریابی میتوان با ایمیل، برگزاری وبینار و پستهای وبلاکی جذاب مخاطب را بازدید از سایت یا محصولات دیگر ترغیب کرد.
- بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی: این سبک از بازاریابی در دنیا امروز طرفداران زیادی دارد. این سبک از بازاریابی دوطرفه است و به همین دلیل کسب و کارها قبل از شروع بازاریابی در رسانههای اجتماعی باید از علاقه مشتریان بالقوه خود باخبر باشند. شاکله اصلی این سبک از بازاریابی تعامل کاربران در رسانههای اجتماعی است.
- بهینهسازی موتور جستجو: سئو ابزاری بسیار حیاتی برای بازاریابی محتوا برای شرکتهای فروش محصول بر بستر سایت است. برای کار روی سئو باید کلمات کلیدی زیادی بسازید و محتوا را به لحاظ فنی بهینهسازی کنید.
الهام بگیرید
ثبات: برندهای معتبر دنیا به طور مستمر و پیوسته در تمامی پلتفرمهای موجود بازاریابی میکنند و برنامه محتوایی منظمی دارند.
ارتباط عاطفی: برندهای بزرگ و پرفروش ارتباط عاطفی خوبی با مشتریان خود برقرار میکنند و احساسات آنها برمیانگیزند.
اعتبار: برندها در مورد ارزشها، اهداف و ماموریت خود شفاف هستند و اعتماد و وفاداری مشتریان را هدف قرار میدهند.
نوآوری: برندهای بزرگ دائما در حال جذب مشتری به روشهای خلاقانه هستند.
مشتری محور: بازاریابی به طور مستمر بر مشتریان اثر میگذارد و کاملا منطبق بر نیازهای مشتری است.
در ادامه استراتژیهایی که در برندهای بزرگ جواب گرفته است را برای شما شرح میدهیم:
اسپاتیفای (spotify): تجربه کاربری متفاوت
این پلتفرم از طریق سنجش رفتار شما یک محیط شخصیسازی شده برای شما ارائه میدهد. الویتها، رفتار و عادات کاربران را بررسی میکند و سپس آهنگهای مشابه را به کاربران پیشنهاد میکند. اسپاتیفای یک کسب و کار با استراتژی تبلیغاتی عالی است و بیشتر تبلیغات خود را بر بستر اینستاگرام انجام میدهد و کاربران خود این برند را تبلیغ میکنند. این شرکت از زمان شروع به کار در سال 2008 تا به امروز بیش از 370 میلیون کاربر جمع کرده و بزرگترین پلتفرم پخش موسیقی جهان است.
اپل: تمرکز روی تجربه کاربری
استراتژی اپل روی تجربه کاربری مشتریان متمرکز است. محصولات اپل به گونهای طراحی میشوند که زندگی مشتریان را راحتتر و لذتبخشتر کنند و تجربه کاربری متفاوتی با سایر محصولات ایجاد میکنند. اپل با ترکیب طراحی زیبا، رابطهای بصری و ویژگیهای نوآورانه به بزرگترین شرکت تکنولوژی دنیا تبدیل شده است. این شرکت سرمایهگذاری زیادی در بخش تحقیق و توسعه انجام میدهد و یکپارچهسازی این تحقیقات هنر اپل است. علاوه بر این کابران اپل تعصب خاصی روی محصولات این شرکت دارد و این نشان از عاطفه زیاد مشتریان و این برند است.
نایکی: برندسازی احساسی
استراتژی بازاریابی نایکی بر عاطفه و احساسات متمرکز است و این برند ارتباط زیادی با مشتریان خود دارد. در کمپینهای نایکی بسیاری از ورزشکاران حرفهای این برند را توصیه میکنند و محصولات نایکی نه تنها یک محصول بلکه یک سبک زندگی میدانند. نایکی روی جمله فقط انجامش بده تمرکز دارد.