- شخصیتهای مصری هدف قاهره از پیوستن به بریکس را رهایی از سلطه دلار و انجام مبادلات با ارزهای محلی به منظور استفاده از یک نظام اقتصادی عادلانهتر میدانند.
- مصر نزدیک به ۸۰ درصد از کل واردات گندم خود را از روسیه و اوکراین وارد میکند که هزینه واردات گندم این کشور بالغ بر ۴.۲ میلیارد دلار بوده است.
- یکی از اقدامات کنونی بریکس، انجام مبادلات تجاری با ارزهای جایگزین دلار از طریق استفاده از ارزهای ملی یا ایجاد ارز مشترک است.
به گزارش بازاروما، شخصیتهای مصری هدف قاهره از پیوستن به بریکس را رهایی از سلطه دلار و انجام مبادلات با ارزهای محلی به منظور استفاده از یک نظام اقتصادی عادلانهتر میدانند.
سفیر روسیه در قاهره به تازگی خبر داده است که مصر درخواست رسمی خود را برای پیوستن به بلوک اقتصادهای نوظهور جهان (بریکس) ارائه کرده است.
گئورگی بوریسینکو چهارشنبه گذشته گفت:«یکی از اقدامات کنونی بریکس، انجام مبادلات تجاری با ارزهای جایگزین دلار از طریق استفاده از ارزهای ملی یا ایجاد ارز مشترک است و این موضوع برای مصر بسیار مهم است».
رسانههای مصری نیز پیشتر از خبر امضای توافقنامه تأسیس بانک توسعه جدید وابسته به بریکس و پیوستن مصر به این بانک توسط عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری این کشور خبر دادند.
فرج فتحی فرج، یک عضو مجلس سنای مصر نیز در گفتوگو با پایگاه خبری اخبار الیوم مصر پیوستن کشورش به بریکس را گامی مهم برای درهم شکستن سلطه دلار و تقویت اقتصاد کشورش توصیف کرد و گفت:«در شرایطی که مصر اغلب نیازهای غذایی خود را وارد میکند، پیوستن به بریکس گامی بسیار مهم است، بخصوص که این گروه ابتکاراتی را برای تغییر تجارت با ارزهای محلی و احتمالاً ایجاد یک ارز واحد در آینده به کار گرفته است».
او گفت:«مصر نزدیک به ۸۰ درصد از کل واردات گندم خود را از روسیه و اوکراین (به ترتیب۵۰ درصد و ۳۰ درصد) وارد میکند و بر اساس دادههای اخیر صادر شده توسط سازمان مرکزی آمار مصر هزینه واردات گندم این کشور بالغ بر ۴.۲ میلیارد دلار بوده است؛ این کشور همچنین ۸۰ درصد از نیاز خود به حبوبات را نیز وارد میکند که یک وعده غذایی اصلی برای بسیاری از مصریها است».
الحاق به بریکس، اقتصاد مصر را نجات میدهد
اشرف حبیب استاد اقتصاد در دانشگاه الفیوم مصر نیز معتقد است که حرکت به سمت بریکس گام مهمی برای فروریختن سلطه دلار، تقویت اقتصاد و نجات کشوری مانند مصر است که بیشتر نیازهای غذایی خود را وارد میکند و مهمترین عنصر، مبادله تجارت با ارزهای محلی و چه بسا بعدها ایجاد ارز واحد است.
حبیب تاکید کرد که الحاق مصر به بریکس به این کشور اجازه میدهد تا از بانک توسعه این گروه به سهولت وام دریافت کند و از حلقه محاصره صندوق بین المللی پول و شروط سخت آن خلاصی یابد.
منبع: فارس