- از مهر ماه یارانه دارو مستقیم به بیماران پرداخت میشود.
- دولت احتمالا ارز 4 هزار و 200 تومانی را از حوزه دارو حذف میکند.
- از ابتدای سال 13 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه دارو پرداخت شده است.
به گزارش بازاروما، علی عسگری، رئیس سازمان هدفمندی یارانهها شب گذشته در برنامه صف اول دربارهی یارانه دارو توضیحاتی ارائه داد.
یارانه دارو جداگانه پرداخت میشود؟
رئیس سازمان هدفمندی یارانهها گفت: ما سه چهار قلم را در قالب یارانه پرداخت میکنیم. یکی یارانه نقدی و معیشتی است که بیستم هر ماه پرداخت میشود. دوم یارانهای است که علاوه بر یارانه نقدی و معیشتی به نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و سازمان بهزیستی در تاریخ بیستموپنجم هر ماه پرداخت میشود. دو یارانه دیگر که یارانه نان و آرد است و یارانه دارو. اینها را هم ما در سازمان هدفندی یارانهها پرداخت میکنیم.
علی عسگری افزود: یارانه دارو به صورت جداگانه پرداخت میشود. از ابتدای سال تا الان هم 13 هزار و 500 میلیارد تومان یارانه دارو پرداخت شده است.
عسگری ادامه داد: یارانه دارو برحسب صورتحسابی که از طریق شرکتهای بیمهگر داده میشود به بیمهگرها پرداخت میشود. آنها به سازمان برنامهوبودجه اطلاعات و هزینههایی که انجام شده را میدهند، سازمان برنامهوبودجه تخصیص اعتبار میدهد به ما و ما به سازمانهای بیمهگر میدهیم. البته در قانون بودجه امسال یک اصلاح رویه خوبی انجام شده است که امیدواریم از مهرماه به بعد این کار را انجام بدهیم.
جزئیات پرداخت یارانه دارو به بیماران
وی تشریح کرد: ما برنامهریزی کردهایم که از مهرماه به بعد به جای اینکه یارانه دارو را به نهادهای بیمهگر بدهیم به سازمانهای بیمهای و به خود مصرفکننده نهایی بدهیم. در مرحله اول مصرفکننده نهایی ما داروخانهها و مراکز درمانی و بهداشتی هستند. مثلا یک داروخانه در تحویل دارو میگوید اینقدر را من از طریق بیمه من از شما میگیرم، اینقدر را شما پرداخت میکنید و اینقدر هم آزاد است. آن عددی که قرار است بیمه بهعنوان یارانه بدهد جمع میشود. عددش را سازمانهای بیمهگر به ما اعلام میکنند و ما مستقیما به خود داروخانه، بیمارستان و مراکز درمانی که خدمت دادهاند پرداخت میکنیم. چون نگرانی داروخانهها و مراکز درمانی این است که سازمانهای بیمهگر با تأخیر به ما پول میدهند. اگرچه هدف سازمانهای بیمهگر این است که منابعی را که میگیرند به سرعت در اختیار قرار دهند، ولی ما به لحاظ اینکه نظاممند بشود و بدانیم هر کسی در جایگاه خودش چقدر یارانه داده است، این را به آن یوزر و مصرفکننده نهایی میدهیم تا یک سازمان بهتری پیدا کند.
رئیس سازمان هدفمندی یارانهها افزود: البته آنها هم تضمین به ما بدهند که در زنجیره عمل کنند. اگر داروخانه پولی که از ما گرفته را به شرکت توزیعکننده دارو بدهد. شرکت توزیعکننده پول را به سازنده دارو و کارخانههای ساخت دارو بدهند. یعنی این زنجیره باید به درستی عمل کند که وقتی ما از انتها پول را پرداخت میکنیم در کل زنجیره اعمال شود. الان جداجداست ولی وقتی ما به انتها بدهیم خودش در زنجیره باید تسویهحساب انجام بدهد. نمیتواند بهانه بیاورد که من پول بیمه را نگرفتهام. دیگر این به کار دولت که داده است یا نداده است، دیر داده است یا زود داده است، برنمیگردد.
حذف ارز 4 هزار و 200 تومانی از حوزه دارو
علی عسگری گفت: ما جلسات متعددی را در چند هفته اخیر با سازمان برنامهوبودجه و دستگاههای بیمهگر داشتیم و تقریباً کار جمعبندی شده است. اگر بستر کار آماده بشود و سازمان بیمهگر از طریق دادههای آنلاین سامانهها را به ما وصل کنند، ما دیگر اطلاعات صورتحسابها را به مصرف کننده نهایی پرداخت میکنیم. یعنی برای پرداخت باید سازمانهای بیمهگر لیست کلیه داروخانهها و مراکز درمانی و مسیر ارتباطی را دراختیار ما قرار بدهند. مثل همان کاری که ما الان برای یارانه نقدی و معیشتی میکنیم. ما اطلاعات را از وزارت رفاه میگیریم، اطلاعات حساب را از بانکها داریم، پولی را که میخواهیم به حساب مردم بریزیم مستقیما به بانک میدهیم و بانک مستقیم به حساب مردم واریز میکند. یعنی وقتی که ما امروز ساعت ۶ عصر پول را در اختیار بانک قرار میدهیم تا ۱۲ شب آن پول در حساب مردم است. اصلا دیگر پول جای دیگر نمیرود و مستقیم به حساب مردم میرود.
سؤال: الان با وجودی که ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی در حوزه دارو داریم ولو اینکه مقدارش ممکن است کم باشد، چطور همزمان یارانه دارو هم میدهیم؟
عسگری گفت: باز هم با وجود این قیمت تمام شده دارو ممکن است از آن یارانهای که ما پرداخت میکنیم در بعضی از اقلام بیشتر باشد. به هر حال یارانه را باید پرداخت کنیم.
وی اعلام کرد: برنامه دولت به این سمت میرود که احتمالا ارز 4 هزار و 200 تومانی کلا در حوزه دارو حذف شود.
منبع: صداوسیما