- به منظور رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از هر نوع بیماریهای مشترک انسان و دام، هموطنان لاشه گوشت دام عید قربان را پس از ۲۴ ساعت با قراردادن در یخچال استفاده کنند.
- ۴۵۰ اداره دامپزشکی در تهران و شهرستان های کشور آماده خدمت رسانی برای ذبح دام در روز عید قربان هستند.
- بازرسی لاشه و آلایش خوراکی نیز در جایگاهها انجام میشود و در نهایت لاشه و اندامهایی که از نظر بهداشتی قابل مصرف باشند به متقاضیان تحویل داده میشود.
به گزارش بازاروما، سرپرست سازمان دامپزشکی کشور گفت:«به منظور رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از هر نوع بیماریهای مشترک انسان و دام، هموطنان لاشه گوشت دام عید قربان را پس از ۲۴ ساعت با قراردادن در یخچال استفاده کنند».
وحید صالحی گفت:«با توجه به احتمال بروز بیماریهای مشترک بین انسان و دام که برخی خطر انتقال از طریق دام زنده، گوشت و ترشحات را به انسان دارند؛ هر سال تمهیداتی با سازمان میادین شهرداریها صورت میگیرد تا دام زنده در جایگاههای تعیین شده عرضه بهداشتی دام پس از معاینه و در صورت سلامت فرایند ذبح آن صادر شود».
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت:«در مجموع یک هزار و ۸۱۶ جایگاه ذبح دام در روز عید قربان آماده خدمترسانی به شهروندان در سراسر کشور است که از این تعداد ۸۵۰ جایگاه ثابت و ۹۶۶ اکیپ سیار است».
به گفته او همچنین ۴۵۰ اداره دامپزشکی در تهران و شهرستانهای کشور آماده خدمترسانی برای ذبح دام در روز عید قربان هستند.
او گفت:«در روز عید قربان یک هزارو ۱۶۵ دامپزشک، یک هزارو ۶۲۷ بازرس بهداشتی گوشت و ۶۰۵ ناظر شرعی دفتر ولیفقیه در سطح کشور حضور خواهند یافت».
صالحی گفت:«همچنین ۹۶۶ اکیپ سیار هم در کل کشور برای بازرسی و معاینه دام، آماده خدمترسانی به شهروندانی است که به ذبح دام خود در محل خودشان تمایل دارند».
او گفت:«البته در این روز پنج جایگاه مخصوص کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور فعال هستند».
رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت:«براساس کار نظارتی که همکاران ما انجام میدهند تعداد دام مورد نظارت بهداشتی تا این لحظه ۱۵۰ راس دام در این جایگاه بوده که معاینه دام قبل از ذبح انجام شده و بعد اجازه ذبح صادر شده است».
او با اشاره به اینکه دامهایی که شرایط کشتار نداشته باشند اجازه ذبح ندارند و قرنطینه میشوند گفت:«بازرسی لاشه و آلایش خوراکی نیز در این جایگاهها انجام میشود و در نهایت لاشه و اندامهایی که از نظر بهداشتی قابل مصرف باشند به متقاضیان تحویل داده میشود».
صالحی گفت:«البته پیش از انتقال دام به جایگاههای عرضه بهداشتی دام در روز عید قربان در سطح سراسر کشور و شهر تهران سمپاشی گسترده ضدانگلی برای بدن و جایگاه دامها انجام شده اما برای اینکه ریسک و مخاطره بیماری تب کریمه کنگو را به حداقل برسانیم توصیه میکنیم که حتما هموطنان دام را از جایگاههای عرضه بهداشتی دام تهیه کنند و بیرون از جایگاهها قصد قربانی کردن دام را نداشته باشند».
به گفته او البته کسانی که قصد قربانی کردن دام در محل تعیین شده خودشان را دارند، با هماهنگی با اکیپهای سیار فرایند قربانی کردن را انجام بدهند و تا زمانی که اکیپهای دامپزشکی در محل حاضر نشده اند، به دام و ترشحات آن دست نزنند.
او گفت:«البته تمامی خدمات بهداشتی و شرعی مربوط به بازرسی، معاینه و ذبح شرعی دام عید قربان برای شهروندان رایگان است».
منبع: ایرنا