- محاسبات غلط و تعلل و تاخیر در تحویل نهادهها و افزایش قیمت آن، موجب کاهش جوجهریزی در ماههای گذشته و در نتیجه کمبود و گرانی مرغ شده است.
- نرخ مصوب هرکیلوگرم مرغ ۷۳ هزارتومان است، اما بررسیها نشان میدهد در هفتههای گذشته قیمت مرغ از ۱۰۰ هزارتومان نیز بالاتر رفته است.
- در برخی از خردهفروشیها مرغ با قیمت ۱۲۰ هزارتومان بهفروش میرسد.
به گزارش بازاروما، برخی از کارشناسان اعتقاد دارند محاسبات غلط و تعلل و تاخیر در تحویل نهادهها و افزایش قیمت آن، موجب کاهش جوجهریزی در ماههای گذشته و در نتیجه کمبود و گرانی مرغ شده است.
نرخ مصوب هرکیلوگرم مرغ ۷۳ هزارتومان است، اما بررسیها نشان میدهد در هفتههای گذشته قیمت مرغ از ۱۰۰ هزارتومان نیز بالاتر رفته و حتی در برخی از خردهفروشیها مرغ با قیمت ۱۲۰ هزارتومان بهفروش میرسد.
قائم مقام وزیر کشاورزی در حوزه تجارت از افزایش سرعت و حجم واردات و توزیع مرغ و گوشت با هدف تنظیم بازار خبر داده و گفت:«در هفته جاری روزانه حداقل ۶۰۰ تن گوشت مرغ گرم و منجمد و ۱۰۰ تن گوشت گرم گوسفندی وارد و با قیمت مصوب در بازار توزیع خواهد شد».
به اعتقاد کارشناسان کاهش جوجهریزی در ماههای گذشته باعث افزایش قیمت و کمبود آن در بازار شده است. آنها میگویند یکی دیگر از عوامل نابهسامانی بازار مرغ، افزایش تقاضا به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز بوده است.
کارشناسان همچنین عدم تامین نهادهها و افزایش هزینههای تولید را از عوامل گرانی مرغ میدانند.
جعفر راستی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، گفت:«پیشتر به وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده بود که اگر در محاسبات جوجهریزی اشتباه شود بازار با مشکل مواجه خواهد شد و میزان عرضه پاسخگوی تقاضا نخواهد بود.
او گفت:«تعلل و تاخیر در تحویل نهادهها و افزایش قیمت آن عدم جوجهریزی مرغداران را در پی داشت و همین امر باعث کمبود مرغ در بازار شده است».
واردات راهکاری موقتی برای کاهش التهاب بازار است
راستی گفت:«امیدواریم با واردات گوشت و مرغ التهاب بازار مرغ کاشته شود، اما باید به این مساله توجه کرد که واردات تنها راهکاری موقتی است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس مخالف واردات بهعلت حمایت از تولید داخل است، گفت:«برای حل موقت مشکل کمبود و گرانی مرغ در حال حاضر باید به مساله واردات توجه کرد، اما در شرایط کلی، واردات آخرین موضوعی است که باید به آن پرداخته شود».
او همچنین به اظهار نظر وزیر سابق جهاد کشاورزی مبنی بر انبار مرغ توسط مردم اشاره کرد و گفت:«دولت باید در رابطه با این مساله پاسخگو باشد که چرا از شرایط وفور به کمبود رسیدهایم».
فروش دلاری محصولات پایهای عامل گرانی مواد غذایی
همچنین علیاکبر علیزاده، نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت:«اصلیترین دلیل گرانیها، فروش دلاری محصولات پایهای از جمله فلزات و پتروشیمیها در کشور است که بر ۷۵ الی ۸۰ درصد تمام محصولات تاثیر مستقیم دارند.
او گفت:«فروش دلاری محصولات پایهای بر قیمت نهایی تولیدات دامداریها و مرغداریها تاثیرگذار است؛ چرا که زمانی قیمت فولاد افزایش پیدا میکند به همان میزان نیز محصولات غذایی گران خواهد شد».
علیزاده گفت:«بررسیها نشان میدهد قیمت تمامشده هرکیلوگرم مرغ برای مرغدار ۱۲۰ هزارتومان است؛ اگر این رویه ادامهدار باشد مرغدار دیگر قادر به تولید نخواهد بود و بازار در ماههای آینده با کمبود اساسی مواجه خواهد شد.
منبع: میزان