به گزارش بازاروما؛ سر ریز تقاضای کم درآمدها به سمت بازار مسکن حاشیه تهران، باعث رشد قابل توجه قیمت ملک، در این مناطق شده است تا جایی که قیمت مسکن در مناطق پردیس و پرند نسبت به سال گذشته در مواردی به بیشتر از دو برابر رسیده است.
نگاهی به فایل های فروش بنگاه های املاک نشان می دهد که قیمت آپارتمان یک ساله در فاز هشت پردیس که اردیبهشت سال گذشته متری ۱۱.۵ تا ۱۲ میلیون تومان آگهی شده بود امسال به متری ۲۵ تا ۲۷ میلیون تومان رسیده است.
در فاز ۱۱ هم هر متر مربع آپارتمان مسکونی سال گذشته همین زمان، متری ۱۷ تا ۱۸ میلیون تومان آگهی شده است اما امسال بهای هر مترمربع آپارتمان یکساله به بالاتر از ۲۸ میلیون تومان رسیده است.
سال گذشته هر مترمربع آپارتمان نوساز و یکساله در فاز ۶ پرند بین ۵ تا ۶.۵ میلیون تومان آگهی شده بود اما در حال حاضر آپارتمان هایی با همین مشخصات در فاز ۶ پرند با قیمت هر مترمربع ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان آگهی شده اند.
آپارتمان های ۱۰ ساله فاز ۴ پرند اردیبهشت سال گذشته متری ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان آگهی شده اند و امسال بهای هر مترمربع آپارتمان هایی با مشخصات مشابه در فاز ۴ به متری ۲۱ تا ۲۲ میلیون تومان افزایش قیمت داشته اند.
به این ترتیب باید گفت که قیمت املاک در پردیس و پرند ظرف یکسال به حدود دو برابر رسیده است!
حذف خانه های ارزان از پردیس و پرند
نکته قابل توجه آگهی های مربوط به آپارتمان های پردیس و پرند این است که اگر تا سال گذشته در این مناطق، به وفور خانه های زیر یک میلیارد تومان آگهی شده و حتی آپارتمان هایی با حدود قیمت نیم میلیارد تومان و کمی بیشتر پیدا می شد هم اکنون با آگهی هایی مواجه می شوید که آپارتمان های این منطقه را با نرخ سه تا چهار میلیارد تومان هم برای فروش عرضه کرده اند.
به عنوان مثال یک آپارتمان ۱۲۵ متری پشت پرند مال که دو سال ساخت است با نرخ چهار میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان آگهی شده یا آپارتمانی ۱۰۲ متری و نوساز در فاز صفر پرند با بهای چهار میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می رسد.
در همین زمینه چندی پیش هم سعید اسلامی بیدگلی، استاد دانشگاه و کارشناس مسکن با اشاره به افزایش نامتوازن قیمت مسکن در تهران به انتخاب گفته بود که “اگر فرض کنیم جریان عرضه و تقاضا هدایتگر جریان قیمت است این اتفاق قابل پیش بینی است که رشد مناطق حاشیه ای از داخل تهران بیشتر باشد چون افرادی که داخل شهر بودند توان زندگی در شهر ندارند و نرخ رشد به سمت حاشیه شهر بیشتر می شود.”
او در ادامه با اشاره به وضعیت بازار اجاره هم گفته است: “اساسا اجاره به اصطلاح دوستان آماری ملایم تر از بازار خرید پیش می رود. اگر در یک منطقه ۵۰ درصد قیمت مسکن رشد می کند اجاره دیرتر رشد می کند. قراردادهای اجاره نیز دارای عمر یکساله هستند و رشد های چند ماهه روی آن اثر نمی گذارد و زمان قرارداد ها تاثیر می گذارد و با سرعت کمتری پیش می روند. رشد نامتوازن در اجاره کمتر است و کلا قیمت مسکن به نسبت وضعیت و کیفیت زندگی بخصوص در تهران خیلی بدقواره است، شما با یک ملک متوسط در تهران می توانید در بسیاری از شهر های کشور های منطقه خانه بخرید.”
اسلامی بیدگلی تاکید کرده است: “اساسا روند غیرمنطقی رشد اجاره و خرید در تمام بخش ها وجود دارد. در مورد اجاره بسیاری از موجرین ما مبلغ اجاره ای که دریافت می کنند هزینه زندگی شان را تامین می کند، وقتی هزینه زندگی بالا می رود باید اجاره را زیاد کنند چون دیگر منابعشان رشد نکرده اند مثلا اگر حقوق بگیر بوده اند حقوقشان زیاد رشد نکرده و باید نرخ اجاره را بالا ببرند. چون نرخ تورم انتظاری هم بسیار بالاست همچنان ممکن است برای نرخ های بالا مشتری وجود داشته باشد.”