- دلار به کانال 49 هزار تومان عقبنشینی کرد.
- بازار رسمی از بازار آزاد جلو زد.
- درهم امارات در کانال 13 هزار تومان تثبیت شد.
به گزارش بازاروما، در چند ماه اخیر دلار در دو کانال 49 هزار تومان و 50 هزار تومان مستقر بود. بهنظر این دو بازه قیمتی برای بازارساز جذابیت دارد؛ چراکه پس از هر نوسان تلاش میکند نرخ را به این نقطه برساند. سیگنالهای هفته گذشته مجوز کانال 51 هزار تومان را برای این اسکناس صادر کرد، اما از ابتدای هفته دلار به منطقه امن برگشت. قیمت دلار در زمان بازگشایی بازار روز گذشته 50 هزار و 740 تومان بود و در پایان معاملات با رقم 50 هزار و 200 تومان به کار خود خاتمه داد. بنابراین هر اسکناس دلار در یک روز بیش از 500 تومان ارزان شد.
3 کریدور اصلی ورود دلار به ایران
قیمت دلار هرات
هرات، سلیمانیه و امارات سه کریدور اصلی ورود دلار به کشور هستند. بازارهای مالی هرات بهدلیل زلزلهای که در روز 15 مهر اتفاق افتاد تعطیل اعلام شد و 13 روز معامله نقدی نداشت. فعالیت این بازار از روز گذشته مجددا آغاز شد. اسکناس آمریکایی در هرات با نرخ 50 هزار و 800 تومان بازگشایی شد و در پایان معاملات نقدی به قیمت 49 هزار و 900 تومان رسید. در شروع بازار امروز نیز دلار با قیمت 50 هزار و 50 تومان فروخته شد. قیمت دلار هرات در لحظه تنظیم این گزارش 49 هزار و 880 تومان است.
قیمت دلار سلیمانیه
بازار سلیمانیه روز پیش در تعطیلات پایان هفته بود. آخرین نرخ ثبتشده برای دلار روز پنجشنبه در این بازار 50 هزار و 900 تومان است. البته 50 هزار و 650 تومان هم بهعنوان پایینترین قیمت روز این اسکناس اعلام شد. هفته گذشته دلار در بازار سلیمانیه اغلب در کانال 50 هزار تومان خریدوفروش میشد و تنها در دو روز پایانی هفته سری به کانال 51 هزار تومان زد. تا این لحظه قیمتی معاملات نقدی برای دلار سلیمانیه گزارش نشده و اما وضعیت دلار در مهمترین کریدور یعنی امارات چگونه است؟
قیمت درهم امارات
تجارتهای منطقهای و صادرات ایران به امارات در چند سال گذشته همبستگی دلار و درهم را بهشدت افزایش داده است. بررسی نوسانات در یک ماه گذشته نشان میدهد تثبیت نرخ درهم در کانال 13 هزار تومان، دلار تهران را هم در کانال 49 هزار تومان ساکن میکند. اسکناس درهم نیز همانند دیگر ارزها به سیگنالهای جنگی واکنش داشت و در روزهای نیمه دوم مهر بیشتر در کانال 14 هزار تومان دیده شد. روز گذشته سیاستهای بازارگردان این ارز را هم مهار کرد و به کانال 13 هزار تومان برگرداند.
فعالان بازار معتقدند اگر شوک جدید به بازار وارد نشود و درهم نیز در کانال 13 هزار تومان فیکس شود احتمال سقوط دلار تهران به کانال 49 هزار تومان وجود دارد. البته نباید فراموش کرد که هفته گذشته نیز این احتمالات بررسی میشد، اما حمله به بیمارستان المعمدانی غزه و تشدید درگیرها در منطقه، حفظ تحریمهای تسلیحاتی از جانب اتحادیه اروپا و اعمال تحریمهای جدید توسط آمریکا فنر دلار را باز کرد.
قیمت ارز در بازار تهران
بررسیهای بازاروما نشان میدهد دلار امروز چند نرخی است. در برخی از گزارشها قیمت 50 هزار و 50 تومان و در برخی دیگر قیمت فروش نقدی دلار را 49 هزار و 900 تا 980 تومان هم اعلام کردهاند. برای محاسبه نرخ واقعی اسکناس آمریکایی بازار درهم و تتر را بررسی کردیم. درهم امارات در بازار آزاد تهران 13 هزار و 850 تومان معامله میشود که بر این اساس قیمت دلار 50 هزار و 829 تومان است. تتر نیز 50 هزار و 350 تومان قیمت دارد که دلار همیشه 800 تا هزار تومان از این رمزارز پایینتر قیمت میخورد. در نتیجه اسکناس دلار امروز وارد کانال 49 هزار تومان شده است.
برخلاف بازار آزاد که مسیری کاهشی را در پیش گرفته بازار رسمی به عقبنشینی فکر نمیکند و از روز یکشنبه 23 مهر افزایش قیمت دارد. دلار در صرافی ملی امروز 41 هزار و 230 تومان نرخگذاری شد که نسبت به یکشنبه هفته گذشته 20 تومان گران شده است. قیمت یورو نیز در این بازار 43 هزار و 701 تومان اعلام شد که در مقایسه با یکشنبه هفته پیش 368 تومان رشد قیمت داشته است.
حواله دو ارز دلار و یورو در سایت معاملات الکترونیکی ارز (ETS) بهترتیب 37 هزار و 482 تومان و 39 هزار و 728 تومان قیمتگذاری شد. اسکناس و حواله درهم نیز در روند صعودی به قیمت 11 هزار و 226 تومان و 10 هزار و 206 تومان رسیدند. اگرچه نرخ اسکناس و درهم این ارز در بررسیها معمولا ثابت است یا کاهش یا افزایش ناچیزی دارد، اما در یک هفته گذشته 5 تومان بیشتر شده است.
گزارش روز گذشته بازاروما از بازار دلار را بخوانید: