- دلار با 120 تومان افزایش قیمت به 51 هزار و 500 تومان رسید.
- با وجود شرایط تورم در کشور ثبات قیمت دلار تضمین نمیشود.
- نرخ دلار در بازار رسمی تغییری نکرد.
به گزارش بازاروما، دلار هفتهای که گذشت در کانال 51 هزار تومان تثبیت داد. بازدهی هفتگی دلار در هفته سوم آبان 58 درصد کاهش یافت. این رقم نشان میدهد که نرخ دلار از 51 هزار و 26 تومان به 51 هزار و 326 تومان رسیده است. اسکناس آمریکایی پس از سخنرانی روز جمعه 12 آبان سید حسن نصرالله از کانال 52 هزار تومان عقبنشینی کرد و یک روز پس از این تاریخ خودش را به کف کانال 51 هزار تومان رساند. امروز نیز دبیرکل حزبالله برای بار دوم طی جنگ 35 روزه در غزه سخنرانی خواهد کرد.
سیگنالهای کاهشی قیمت دلار
بیش از یک ماه از عملیات طوفانالاقصی میگذرد. در روزهای اول بهعلت خطر گسترش تنشها در خاورمیانه بازار ارز و طلا جهشهای معناداری ثبت کردند. نام ایران نیز بهعنوان مشارکتکننده در عملیات حماس مطرح شد که هرچه بیشتر از درگیریها گذشت این ادعا کمرنگتر شد.
همچنین ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور برای شرکت در نشست اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی با محوریت تحولات در سرزمینهای اشغالی امروز به ریاض رفت. کارشناسان معتقدند این سفر از دو جهت برای بازار مهم است. اول اینکه این سفر پس از 11 سال و در بحبوحه تحولات منطقه انجام میشود که در کنار موضوع اصلی میتواند روابط ایران و عربستان را وارد فصل جدید کند. دوم از جهت نگاه افکار عمومی به نشست و تصمیمات آن برای فلسطین حائز اهمیت است. بنابراین کارشناسان معتقدند این دلایل یعنی کاهش ریسکهای سیاسی، دور شدن دخالت ایران در جنگ و سفر رئیسی به ریاض میتوانند مسیر نزولی دلار را تقویت کنند.
تاثیر تورم بر قیمت دلار
پالسهای مثبت برای کاهش قیمت دلار در بازار موجود است، اما این اخبار نمیتوانند آینده کاهشی دلار را تضمین کنند. چراکه برخی از کارشناسان معتقدند «در شرایطی که اقتصاد ایران تورمهای بالایی را تجربه میکند انتظار اینکه قیمت دلار ثابت بماند چندان منطقی نخواهد بود.» معاون اسبق ارزی بانک مرکزی نیز در گفتوگو با خبرآنلاین گفت: «با توجه به ماندگاری تورم در محدوده بالاتر از ۴۵ درصد و انتظار تداوم این روند تا پایان ماه، چطور میشود امیدوار بود قیمت دلار دستخوش افزایش نشود.» کمال سیدعلی افزود: «ما وارد دوره ثبات نشدیم. این مسئلهی مهمی است. هنوز در شرایط حساس و شکنندهای هستیم و در نتیجه انتظار اینکه قیمت ارز با توجه به دادههای اقتصادی تغییر چندانی نداشته باشد، بیهوده است.»
او با تاکید بر اینکه ضرورت دارد نرخ تورم به محدوده ۳۰ درصد بازگردد تا اقتصاد امکان بازیابی خود را داشته باشد، گفت: «مهمترین اثر مخرب این وضعیت این است که احتمال بروز شوک قیمتی تقویت میشود.»
سیدعلی اضافه کرد: «درست است که بازارساز با ابزارهای خود قیمت را مهار میکند، اما در حقیقت این مهار همیشگی نیست و در نتیجه افزایش قیمت به آینده موکول میشود. این موکول شدن به آینده نیز خطر بزرگ شوک تورمی را پیش پای اقتصاد قرار میدهد.»
قیمت ارز در بازار آزاد
قیمت دلار در معاملات فردایی روز گذشته تا 51 هزار و 400 تومان هم پیش رفت ولی مجددا دو پله پایین آمد و به 51 هزار و 250 تومان رسید. هر اسکناس آمریکایی امروز شنبه 20 آبان با نرخ 51 هزار و 500 تومان در بازار آزاد تهران معامله میشود که نسبت به روز پنجشنبه 120 تومان افزایش قیمت دارد. درهم امارات نیز با رشد 60 تومانی 14 هزار و 110 تومان قیمت خورد. طبق محاسبات قیمت دلار بر اساس درهم 51 هزار و 783 تومان برآورد میشود. حباب منفی این رقم نسبت به آخرین روز بازار هفته پیش 183 تومان بیشتر شده است.
قیمت ارز در بازار رسمی
دلار در سایت صرافی ملی 41 هزار و 394 تومان و یورو 44 هزار و 160 تومان قیمتگذاری شدند. سایت الکترونیکی ارز (ETS) نرخ حواله دلار را 37 هزار و 631 تومان و حواله یورو را 40 هزار و 145 تومان اعلام کرد. اسکناس و حواله درهم در این بازار بهترتیب 11 هزار و 271 تومان و 10 هزار و 246 تومان نرخگذاری شدند. هفته گذشته قیمت دلار و درهم هر روز افزایش جدیدی در این بازار داشتند، اما امروز نرخ هر دو ارز تغییر نکرد و روی قیمت روز پنجشنبه ماند. اسکناس یورو 194 تومان و یورو حواله 177 تومان افت قیمت داشتند.
گزارش روز پنجشنبه بازاروما از بازار دلار را بخوانید: