شورای رقابت با اعلام قیمت خودروهای مونتاژی توضیح داد که قیمتهای محاسباتی بر اساس آخرین صورت مالی شرکتها مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و تعدیلات لازم همچون تغییر نرخ دستمزد و غیره برای سال ۱۴۰۱ تا تاریخ مصوبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ شورای رقابت و بر اساس مستندات ارائه شده توسط شرکتهای خودروساز بوده است.
به گزارش بازاروما؛ همچنین قیمت خودروهای مشابه یا رقیب در واقع همان قیمت کارخانه آن خودرو در کشور مبدأ است و متوسط نرخ دلار در سه ماه فروردین امسال، اسفند و بهمن ۱۴۰۱ معادل ۴۲ هزار و ۴۶۷ تومان بوده است.
بر اساس جدولی که ایسنا منتشر کرده است گرانترین خودروی مونتاژی تیگو پرو 8 است که قیمت جدید آن یک میلیارد و 483 میلیون تومان اعلام شده است. پس از آن بیشترین قیمت مربوط به خودروی K7 است که قیمت آن یک میلیارد و 127 میلیون تومان است. دیگر خودروی میلیاردی این لیست، تیگو پرو 7 و چری آریزو 6 است که قیمت آنها به ترتیب یک میلیارد و 90 و یک میلیارد و 20 میلیون تومان است.
ارزانترین خودروهای مونتاژی این فهرست هم ام وی ام X22 است که قیمت آن 484 میلیون تومان اعلام شده است.قیمت جدید چانگان هم 474 میلیون تومان است. بعد از آن قیمت جک J4 قرار دارد که حدود 552 میلیون تومان قیمت دارد.
در این گزارش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان قید کرده است که دلیل اینکه همه خودروهای مونتاژی در این لیست قرار ندارد این است که همه شرکتها مدارک خود را برای بررسی به سازمان حمایت ارائه نکردهاند، بنابراین پس از آنکه این فرآیند انجام شد قیمت سایر خودروها اعلام میشود. اعلام قیمت خودروهای مونتاژی در شرایطی است که چندی پیش شورای رقابت فهرست قیمت جدید انواع خودرو را اعلام نکرد وافزایش محرمانه قیمت ها مورد انتقاد بسیاری از رسانه ها قرار گرفت.
از آن سو قیمت های سرسام آور خودروهای مونتاژی هم درهفته های گذشته بسیار خبرساز بوده است. در همین زمینه سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو تهران به وبسایت بازار گفته است که «در حال حاضر خودروهای مونتاژی با دلار ۲۰۰ هزار تومانی در بازار معامله میشوند، این در حالی است که همین خودروهای مونتاژی که در ایران حدود ۴۰ هزار دلار قیمت دارند، در بازار جهانی فقط ۱۵ هزار دلار معامله میشوند.»