- صنعت خودروسازی نیازمند نقشه راه مشخص و تهیه و تدوین اسناد بالادستی است.
- صنعت قطعه سازی کشور بهویژه در آن دسته از قطعاتی که به تولید انبوه رسیده، از توانایی تولید سالیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه برخوردار است.
- مشکل اصلی فعلی این صنعت، تأمین منابع ریالی و ارزی و کمبود نقدینگی است.
به گزارش بازاروما، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت:«صنعت خودروسازی نیازمند نقشه راه مشخص و تهیه و تدوین اسناد بالادستی است».
آرش محبینژاد گفت:«این نقشه راه باید بهگونهای ترسیم و اسناد بالادستی طوری تدوین شود که با تغییر مجلسها و دولتها خللی در آن پیش نیاید».
او با اشاره به رأی اعتماد نمایندگان مجلس به «عباس علیآبادی» بهعنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت، ابراز امیدواری کرد وزیر جدید صمت از نظر و مشورت بخش خصوصی واقعی و تشکلهای مردمنهاد این بخش بتواند بهترین استفاده ممکن را انجام دهد و ما قطعه سازان نیز آمادهایم اتاق فکری در اختیار وزیر قرار دهیم.
دبیر انجمن قطعه سازان همگن گفت:«صنعت قطعه سازی کشور بهویژه در آن دسته از قطعاتی که به تولید انبوه رسیده، از توانایی تولید سالیانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه برخوردار است، اما مشکل اصلی فعلی این صنعت، تأمین منابع ریالی و ارزی و کمبود نقدینگی است».
مطالبات ۶۰ هزار میلیارد تومانی قطعهسازان از خودروسازان
او گفت:«اکنون مطالبات زنجیره تأمین از خودروسازان به رقم ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که ۲۶ هزار میلیارد تومان آن مطالبات معوق تعیین تکلیف نشده است».
محبینژاد گفت:«تحقق برنامه تولید ۱.۷ میلیون دستگاهی خودرو در سال جاری، پیشنیازها و ملزوماتی نیاز دارد».
او گفت:«وزیر جدید صمت در راستای این برنامه دو راه دارد؛ نخست، اینکه زیرساختهای تحقق تولید را فراهم کند و دوم، اینکه برنامه تولید را اصلاح کند».
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت:«مهمترین مورد برای تحقق برنامه یاد شده، تأمین دستکم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان کسری نقدینگی این صنعت، همراه با تأمین مواد اولیه و ارز مورد نیاز است».
او همچنین با اشاره به سبقه وزیر جدید صمت در مپنا و تلاشهای انجام شده در این شرکت برای برقی سازی خودروها، گفت:«در این زمینه بهجز اجزا و قطعاتی که در خودروهای برقی و احتراقی یک است، در قطعات برقی خودروها نیازمند اقدامات جدی هستیم».
منبع: ایرنا