- سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۳ کیلو گرم است که قرار است این عدد افزایش یافته و به ۲۰ کیلو گرم برسد.
- کل قیمت هر کیلو تن ماهیان بین ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است. سال گذشته این رقم بین ۸۱ تا ۸۳ هزار تومان بود.
- سرانه مصرف ماهی در استانهای مختلف و بین استانهای ساحلی و غیرساحلی متفاوت بوده است.
به گزارش بازراوما، مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور گفت:«سرانه مصرف ماهی در کشور حدود ۱۳ کیلو گرم بوده که هدف این است این عدد افزایش یافته و به ۲۰ کیلو گرم برسد».
رضا عباسپورنادری، مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور درباره ظرفیت تولید ماهی در کشور به مهر گفت:«ظرفیت ما برای بهرهبرداری از ذخایر سطحزیان درشت و صیدگاه دریای عمان و اقیانوس هند بالاست. بخش زیادی از ناوگان صیادی به فعالیت بهرهبرداری از ذخایر تن ماهیان و شبه تنماهیان میپردازند».
او گفت:«موقعیت کشور به لحاظ میزان صید در حوزه غرب اقیانوس هند جایگاه نخست را در بین کشورهای عضو OIC (کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی) دارد. این موفقیت ارزشمندی برای اقتصاد کشور است».
او گفت:«مدیریت بهرهبرداری از ذخایر تن ماهیان، متناسب با شرایطی که شناورها در بحث هزینه کرد و درآمد دارند عمدتاً انجام میشود».
مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور درباره قیمت بالا آبزیان در کشور گفت:«ماهیان جز اقلام تعزیراتی محسوب نمیشود و نرخ گذاری دولتی ندارد. قیمتها با توجه به افزایش هزینههایی که در بخشهای مختلف تولید و خدمات رخ داده قیمت آبزیان و محصولات تبدیلی از جمله کنسرو ماهی افزایش یافته است».
او گفت:«نرخ کنسرو ماهی در مقایسه با هزینه کردهایی که ناوگان صید داشته افزایش نسبی را تجربه کرد. علاوه بر اینکه یکی از رویکردهای اساسی سازمان شیلات برای تنماهیان ارتقا عملکرد در بحث ارزش افزوده و افزایش بهرهوری است. این موضوع از طریق تغییر تدریجی روشهای صید و استفاده از روشهای صید انتخابی و بهینه که تولید محصولات تبدیلی با قیمت رقابتی و قابلیت عرضه به بازارهای مصرف صادراتی را داشته باشد، پیگیری میکند».
عباس پورنادری با بیان اینکه سیاست و اقدام به طور قطع میتواند در بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی جامعه صیادی و جامعه بهره بردار کمک کند، اظهار کرد: امیدواریم شاهد نتایج مثبت در بازار داخل و خارج باشیم.
مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور در پاسخ به این پرسش که قیمت تنماهیان نسبت به سال گذشته چقدر افزایش داشت، گفت:«قیمتها در موقعیتهای زمانی تغییر میکند. در آستانه آغاز فصل صید (Monsoon) به دلیل شرایط مواج بودن دریا و بادهای موسمی که در سواحل دریای عمان وجود دارد امکان رفتن به دریا و فعالیت شناورهای صیادی به حداقل میرسد و قاعدتاً عرضه کمتر میشود بنابراین ممکن است قیمتها در بازار واقعی نباشد. نرخها با توجه به شرایط عرضه و تقاضا متفاوت است. اما در کل قیمت هر کیلو تن ماهیان بین ۹۵ تا ۱۰۰ هزار تومان متغیر است. سال گذشته این رقم بین ۸۱ تا ۸۳ هزار تومان بود».
عباسپورنادری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان خاستگاه صید تن ماهیان در کشور است، گفت:«بخش اصلی و اعظم ذخایر تنماهیان در این استان انجام میشود».
مدیرکل دفتر امور صید سازمان شیلات کشور درباره سرانه مصرف کشور در بخش تنماهیان و فاصله آن تا استاندارد جهانی، گفت:«سرانه مصرف در کشور حدود ۱۳ کیلوگرم بوده که این عدد به طور قطع در استانهای مختلف و بین استانهای ساحلی و غیرساحلی متفاوت بوده ولی رویکرد افزایش مصرف سرانه آبزیان مورد نظر و توجه شیلات است که در برنامهریزیها روی آن تاکید میشود. امید است با همراهی و حمایت و تعاملی که بین نهادهای ذیربط وجود دارد این افزایش در سالهای آینده محقق شده و به ۲۰ کیلوگرم برسد».
او گفت:«مصرف سرانه در کشورها بستگی به فرهنگ عمومی آنها دارد. در واقع ملاحظات فرهنگی، ویژگیهای جغرافیایی و شیوههای غذایی که در کشورها حاکم است تعیین کننده میزان مصرف در کشورهاست. در ایران هم به لحاظ موقعیت جغرافیایی در دسته کشورهای مناسب طبقهبندی میشود اما برای ما هنوز عدد ۱۳ کیلو گرم رضایت بخش نبوده و باید افزایش پیدا کند».
منبع: مهر