به گزارش بازاروما، حدود 1.4 میلیون کیلومتر کابل فیبرنوری با پوشش فلزی از زیر اقیانوسها عبور میکند و این کابلها حدود 99 درصد ترافیک اینترنت جهان را پوشش میدهند. در حال حاضر 552 کابل زیردریایی فعال و برنامهریزی شده در جهان وجود دارد که از فناوری فیبرنوری برای انتقال سریع داده استفاده میکنند.
طول این کابلها بسیار متفاوت است. مثلا کابلی که دوبلین، ایرلند، هالیهد و بریتانیا را به یکدیگر متصل میکند 131 کیلومتر طول دارد. کابلی که سن لوئیس اوبیسپو، کالیفرنیا، هاوایی و آسیای جنوب شرقی را به یکدیگر متصل میکند بیش از 20 هزار کیلومتر طول دارد. عمر مفید کابلها حدود 25 سال است اما اغلب به دلیل آسیب دیدگی زودتر از موعد تعویض میشوند. انحصار تولید کابلهای زیر دریا در دست شرکتهای آمریکایی، فرانسوی و چینی است اما آمریکا با اختلاف بزرگترین تولیدکننده کابل زیردریایی است. شرکتهای گوگل، فیسبوک، ماکروسافت و آمازون در آمریکا مسئولیت تولید این کابلها را برعهده دارند.
کابلهای زیر دریایی اینترنت هزینه زیادی برای تولیدکنندگان و نصبکنندگان آن دارند و پیشبینی میشود که تا سال 2024 بیش از 10 میلیارد دلار برای گسترش و تعویض کابلهای زیر دریا سرمایه نیاز باشد.
جالب اینجاست که با وجود گسترش فناوری اینترنت ماهوارهای باز هم کابلهای زیر دریا شاکله اینترنت جهانی هستند و ماهوارهها کمتر از 1 درصد از کل ظرفیت بینالمللی اینترنت را در اختیار دارند.
ویدیو کامل خرج و دخل اینترنت را در ادامه ببینید: