- کسی که رشوه بدهد یا از دریافت رشوه توسط مامور دولت اطلاع داشته باشد میتواند با شماره ارائه شده تماس گرفته و با ارائه مستندات لازم مورد خلاف را گزارش دهد.
- بعد از اعلام گزارش، مستندات فرد خواسته شده و بررسیهای لازم در این مورد انجام خواهد شد.
- بر اساس قانون اگر کسی برای احقاق حق خود مجبور به دادن رشوه شود، مجرم تلقی نمیشود.
به گزارش بازاروما، حسن درویشیان، بازرس ویژه ریاست جمهوری در باره ساز و کار اجرای طرح ستاد خبری مبارزه با فساد بازرسی ویژه رئیس جمهور اظهار کرد: این طرح فعلا در خصوص رشوه در ادارات دولتی مطرح است و موضوعات دیگر مانند فساد، اختلاص، تبانی در معاملات دولتی و هر فسادی که مربوط به دستگاههای اجرایی باشد را در مراحل بعدی پیگیری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: کسی که رشوه بدهد یا از دریافت رشوه توسط مامور دولت اطلاع داشته باشد میتواند با شماره ارائه شده تماس گرفته و با ارائه مستندات لازم مورد خلاف را گزارش دهد.
وی ادامه داد: بعد از اعلام گزارش، مستندات فرد خواسته شده و بررسیهای لازم در این مورد انجام خواهد شد.
درویشیان همچنین عنوان کرد: درصورت درخواست افراد هویتشان محفوظ خواهد ماند.
بازرس ویژه ریاست جمهوری با اشاره به ماده قانونی مربوط به این موضوع گفت: در قانون داریم که اگر کسی برای احقاق حق خود مجبور به دادن رشوه شود، مجرم تلقی نمیشود و وجه یا کالای فرد رشوهدهنده به وی بازگردانده خواهد شد، البته افرادی که رشوه میدهند این موضوع را گزارش نمیکنند و معمولا افرادی که برای انجام کارهای قانونی خود مجبور به پرداخت رشوه شدهاند آن را گزارش میدهند.
درویشیان همچنین در رابطه با چگونگی راستیآزمایی مستندات نیز عنوان کرد: همکاران ما روشهایی برای بررسی مستندات دارند و از طریق بررسی حسابها و سوابق افراد و قرائن و شواهد موجود موضوع را بررسی خواهند کرد.
وی در پایان عنوان کرد: ممکن است از نظر فنی ایراداتی در ابتدای کار وجود داشته باشئد که به مرور زمان برطرف خواهد شد.
منبع: ایسکا نیوز