به گزارش بازاروما، تقریبا 3 دهه میشود که ایران حداقل روی کاغذ به دنبال دستیابی به توسعه است. هفت برنامه توسعه نوشته شده و طرحهای زیادی برای رسیدن به توسعه اجرا شد اما هنوز ایران فاصله زیادی با درهای توسعه دارد. به همین بهانه رسانه بازاروما به سراغ محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه رفت و از او دو سئوال پرسید:
راهکار رسیدن به توسعه چیست؟
محمدقلی یوسفی: «کارها را باید به مردم واگذار کنیم. مردم باید خودشان در زندگی تصمیمگیر باشند و به همین دلیل لازم است که قوانین بیطرفانهای تصویب کنیم. بسیاری از فعالیتهای در اختیار دولت غیرضروری است و میتوان سازمانهای حمایتی مانند حمایت از حقوق مصرفکننده و سازمانهای نظارتی مانند شورای رقابت را منحل کرد. هر جایی که فعالیتها داوطلبانه است نیازی به دولت نیست. بنابراین دولت باید مانند ارتش در زمان صلح عمل کند و صرفا جایی مداخله کند که مردم نیاز داشته باشند.
تامین حقوق مالکیت هم اهمیت زیادی دارد و برای این کار باید به قانون پایبند باشیم. حقوق مالکیت صرفا دارایی فیزیکی را شامل نمیشود بلکه افراد باید در تفکر و اندیشه هم آزاد باشند. دولت نباید به هیچوجه در امور شخصی مردم دخالت کند. اگر اقتصاد به بازار واگذار شود عدالت اجتماعی هم محقق میشود و فعالیت دولت حتی آن دسته که برای تحقق عدالت اجتماعی انجام میشود با عدالت اجتماعی متناقض است.»
ویدیو این گفتگو را در ادامه ببینید: