- آلمان و اینتل توافقی را منعقد کردند که براساس آن، این شرکت آمریکایی، یارانه به ارزش ۱۰ میلیارد یورو (۱۰.۹ میلیارد دلار) برای یک تاسیسات تولید نیمه رسانا در شرق این کشور دریافت خواهد کرد.
- اینتل در ابتدا توافق کرده بود این تاسیسات در شهر ماگدبورگ با ۶.۸ میلیارد یورو کمک دولتی ساخته شود اما ساخت این کارخانه را به دلیل موانع اقتصادی، به تعویق انداخت.
- به گفته منابع آگاه، توافق جدید شامل کمک معمول در قالب یارانه مالی و همچنین سقف قیمت برای انرژی است.
به گزارش بازاروما، آلمان و اینتل توافقی را منعقد کردند که براساس آن، این شرکت آمریکایی، یارانه به ارزش ۱۰ میلیارد یورو (۱۰.۹ میلیارد دلار) برای یک تاسیسات تولید نیمه رسانا در شرق این کشور دریافت خواهد کرد.
مراسم امضای این توافق در برلین با حضور اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل، برگزار خواهد شد.
در بیانیه دولت آلمان، جزئیات این توافق نیامده و تنها گفته شده که این توافق توسط خورخه کوکیز، مشاور اقتصادی ارشد شولتس و کیوان اسفرجانی، نائب رئیس و مدیر عملیاتهای جهانی و مدیرکل بخش تولید، زنجیره تامین و فعالیتهای اینتل، امضا خواهد شد.
اینتل در ابتدا توافق کرده بود این تاسیسات در شهر ماگدبورگ با ۶.۸ میلیارد یورو کمک دولتی ساخته شود اما ساخت این کارخانه را به دلیل موانع اقتصادی، به تعویق انداخت.
به گفته منابع آگاه، توافق جدید شامل کمک معمول در قالب یارانه مالی و همچنین سقف قیمت برای انرژی است.
تحت ریاست گلسینگر، اینتل برنامه توسعه عظیمی را آغاز کرده است تا برتری خود در صنعت نیمه رسانا را بازیافته و قطبهای تولید برای قطعات مهم که در حال حاضر، در شرق آسیا متمرکز هستند را متنوع کند.
ماگدبورگ پس از این که پیشنهاد بهتری نسبت به پایگاههای دیگر در اروپا داد، به بخش مهمی از برنامههای اینتل تبدیل شد اما این پروژه پس از افزایش شدید قیمت انرژی و هزینه ساخت و ساز و مصالح، به مانع برخورد کرد.
به گفته منابع آگاه، اینتل در ابتدا برآورد کرده بود که پروژه ماگدبورگ، ۱۷ میلیارد یورو هزینه خواهد داشت اما اکنون انتظار دارد ۳۰ میلیارد یورو برای آن هزینه کند.
براساس گزارش بلومبرگ، مانند اکثر پروژههایی که بر اساس قانون تراشههای اتحادیه اروپا، کمک مالی دولتی دریافت میکنند، اینتل انتظار دارد حدود ۴۰ درصد از هزینه هایش را با دریافت یارانه، تامین کند.
منبع: ایسنا