به گزارش بازاروما، تا سال 91 اینترنت ایران از طریق یک کابل زیردریایی مشترک در خلیج فارس که با سرمایهگذاری مشترک ایران و امارات کشیده شده بود، تامین میشد. این کابل از مسیر فجیره تا جاسک امتداد داشت اما این خط اینترنت معایب بزرگی برای زیرساخت اینترنت ایران به همراه داشت. به دلیل عمق کم خلیج فارس این کابل قطعی زیادی داشت و هزینه خرید اینترنت از این کوریدور برای دولت ایران زیاد بود. در سال 91 یک شرکت ایرانی دو پروژه کابل زیردریایی از دریای عمان را بهرهبرداری کرد.
- مسیر اول به طول 420 کیلومتر از برکا تا بندر چابهار کشیده شد.
- مسیر دوم به طول 241 از جاسک به برکا کشیده شد.
بعد از اینکه این دو پروژه افتتاح شد قیمت اینترنت برای دولت ایران به نصف کاهش یافت و قطعی اینترنت هم به داقل ممکن رسید. به گفته مدیرعامل شرکت پیشگامان کویر یزد که سرمایهگذار و مالک این کابلها است در 10 سال اخیر تنها 2 قطعی اینترنت در این مسیر اتفاق افتاده که در نزدیکی سال بود و خیلی زود برطرف شد.
این دو مسیر در ابتدای افتتاح پروژه بیش از 70 درصد اینترنت ایران را تامین میکرد اما حالا دولت دیگر اینترنت خود را از طریق کابلهای زمینی از شمال کشور تامین میکند و سهم کابلهای زیردریایی در تامین اینترنت ایران به شدت کاهش یافته است. این کاهش سهم به قدری مشهود است که محمدرضا کریمی، مدیرعامل شرکت پیشگامان کویر آسیا میگوید: «ما بزرگترین و تنها سرمایهگذار ایرانی در حوزه زیرساخت اینترنت ایران هستیم اما واقعیتش شرکت ما از سرمایهگذاری خود راضی نیست.»
ویدیو گفتگو مدیرعامل شرکت پیشگامان کویر آسیا با بازاروما در رابطه با کابلهای زیردریایی را در ادامه ببینید:
ویدیو کامل این گفتگو را در یوتیوب مجموعه پانوراما ببینید: