- مدیر دایره صندوق بانک در راس اختلاس 29 هزار میلیارد ریالی است.
- متهم برای خارج کردن این رقم از کشور آن را به تتر تبدیل کرده بود.
- سامانه «سایما» اختلاس را شناسایی کرد.
به گزارش بازاروما، علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران به روند طی شده در رسیدگی به پرونده کشف اختلاس ۲۹ هزار میلیارد ریالی در یکی از بانکهای دولتی تهران اشاره کرد و گفت: در جریان این پرونده، مدیر دایره صندوق بانک (با هویت معلوم) در پی اخذ اقامت یکی از کشورهای اروپایی بود. در همین راستا هم به کرّات به خارج از کشور رفتوآمد داشته است. او با همکاری فردی در خارج از شبکه بانکی (با هویت معلوم)، اقدام به طراحی برنامهای به منظور اختلاس بیش از ۲۹ هزار میلیارد ریال از منابع بانک کرده بود.
صالحی افزود: وی قصد داشت این مبلغ را به ۶۰ میلیون ارز دیجیتال خارجی از نوع تتر تبدیل و به کیف پول مجازی خود وارد کند. در نهایت هم به صورت غیرقانونی از یکی از مرزهای غربی خارج شود و به کشور اروپایی مدنظر خود برود.
وی تشریح کرد: متهم این پرونده چندین جلسه با نمایندگان فروشنده ارز دیجیتال ملاقات داشته و در این دیدارها خود را نماینده بانک معرفی میکرده است. او عنوان میکرده که خریداری ارزهای دیجیتال در راستای اجرای سیاستهای بانک مبنی بر سرمایهگذاری در حوزه رمزارز میباشد. متهم این پرونده در بانک محل خدمت خود و در خارج از زمان پایاپای بانکی، اقدام به صدور و ثبت دو فقره چک رمزدار در سامانه صیادی در وجه فروشنده رمزارز (صراف با هویت مشخص) جمعاً به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال با استفاده از مُهر اختصاصی رئیس شعبه و جعل امضای وی کرده است. به نحوی که امکان بررسی و شناسایی موضوع توسط سیستم بانکی تا اول وقت اداری روز بعد فراهم نباشد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران ادامه داد: این فرد بعد از این اقدام بلافاصله راهی مرزهای غربی کشور میشود. در همین اثناء، سامانه «سایما» در آخر وقت اداری، متوجه مغایرت ۲۹ هزار میلیارد ریال حساب بانک شده و موضوع را به حراست بانک گزارش میدهد. پس از آن از منظور شدن چکها در حساب فروشنده رمزارز ممانعت به عمل آورده است. در ادامه با صدور دستورات قضائی، متهمان توسط وزارت اطلاعات دستگیر شدند و پرونده پس از تکمیل تحقیقات قضائی، با صدور کیفرخواست جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شد.
منبع: مهر