- عضویت دائم ایران در بریکس تایید شد.
- کشورهای جدید شرکتکننده بر اساس موقعیت جغرافیایی انتخاب شدهاند.
- بانک بریکس قصد دارد ارز متصل به طلا ایجاد کند.
به گزارش بازاروما، محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور در صفحه شخصی ایکس خود نوشت: «جمهوری اسلامی ایران عضو بریکس شد. عضویت دائم در گروه اقتصادهای نوظهور جهانی یک پیشرفت تاریخساز و موفقیت استراتژیک برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی محسوب میشود. این موفقیت را به رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت سربلند ایران تبریک میگوییم.»
ایران عضو جدید بریکس میشود
رسانه برزیلی OUL با استناد به یک سند ائتلاف بریکس که آن را رویت کرده، گزارش داد که آرژانتین، ایران، عربستان سعودی، مصر و امارات متحده عربی اعضای جدید این ائتلاف خواهند بود.
طبق گزارش این رسانه، کشورهای جدید شرکتکننده بر اساس موقعیت جغرافیایی انتخاب شدهاند. یک کشور آفریقایی دیگر نیز ممکن است به این فهرست به منظور حفظ توازن جغرافیایی افزوده شود.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران نیز برای شرکت در نشست بریکس راهی ژوهانسبورگ شد.
بریکس چیست؟
بریکس یک سازمان بینالمللی متشکل از پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی است. این سازمان در ژوئن ۲۰۰۶ در چارچوب مجمع اقتصادی سن پترزبورگ با مشارکت وزرای اقتصاد برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و سپس آفریقای جنوبی به آن پیوست.
اساسا روابط دوجانبه بین کشورهای بریکس بر مبنای عدم مداخله، برابری و سود متقابل بنا شده است. علاوه بر اجلاس سران این کشورها، جلساتی در سطح وزیران خارجه، وزیران دارایی و غیره برگزار میشود. از سال ۲۰۰۹، کشورهای بریکس هر سال اجلاسهای سران خود را برگزار میکنند.
اجلاس فعلی بریکس ۲۲ تا ۲۴ اوت در ژوهانسبورگ برگزار میشود. رهبران چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در آن حضور دارند. روسیه توسط سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه نمایندگی میشود. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که از طریق ویدئو کنفرانس در این نشست شرکت خواهد کرد.
منبع: ایسنا به نقل از اسپوتنیک
ارز مشترک بریکس کدام است؟
کریس هارت، رئیس اجرایی گروه سرمایهگذاری ایمپکت گفت که بانک توسعه جدید، به چند جانبه شدن دنیای مالی کمک خواهد کرد.
به گفته هارت، ارز مشترک بریکس در آینده، بهطور بالقوه منابع مالی جهانی را از یک گروه قدرت خاص مستقر در کشورهای غربی دور میکند.
وی توضیح داد که وامدهنده مستقر در شانگهای شامل تعدادی از اقتصادهای بسیار قدرتمند از جمله روسیه، برزیل، هند و چین است و در حال حاضر به بزرگترین اقتصادهای روی زمین تبدیل شدند و از گروه G۷ پیشی گرفتهاند.
هارت در حاشیه اجلاس بریکس در ژوهانسبورگ گفت: «در نتیجه نیروی اقتصادی خاصی پشت آن وجود دارد».
این اقتصاددان تاکید کرد که کشورهای موفق اقتصادی مانند عربستان سعودی نیز علاقهمند به پیوستن به بانک بریکس هستند که بهطور بالقوه این سازمان را در سیستم مالی جهانی قدرتمندتر و قابل توجهتر خواهد کرد.
وی میگوید: «بانک به یک گروه نهادی اصلی از حامیان قدرتمند اقتصادی تبدیل میشود و وامدهنده، طیف وسیعی از فرصتها را برای کاهش هزینهها و عوارض تجارت فرامرزی فراهم میکند».
هارت همچنین خاطرنشان کرد که این سازمان مالی که توسط کشورهای بریکس در سال ۲۰۱۴ راهاندازی شد، در حال بررسی ایده ارز مشترک است که بهطور بالقوه میتواند با پشتوانه طلا باشد.
وی مدعی شد، از زمانی که ایالاتمتحده استاندارد طلا را در سال ۱۹۷۱ حذف کرد، پایه و اساس سیستم مالی جهانی متزلزل است.
به گفته هارت، اگر ارز آتی بریکس به طلا متصل شود، این امر باعث بهبودی عظیمی برای در صداقت سیستم مالی خواهد شد.
منبع: ایسنا به نقل از بیزنس