به گزارش بازاروما، شهریورماه ۱۴۰۲، ماه هک و نشت اطلاعات سازمانهای دولتی و خصوصی بود. در این ماه، اپلیکیشن بهنما، اپلیکیشن هفهشتاد، ۱۸ شرکت بیمه، تپسی، سازمان ثبت احوال و وزارت علوم هک شدند و هکرها ادعا کردند که به اطلاعات کاربران این سازمانها دسترسی دارند. مسئولان در حالی که نشت اطلاعات را تکذیب کردند، تاکنون توضیحی درباره چگونگی دسترسی هکرها به اطلاعات، سرنوشت اطلاعات منتشرشده و اقدامات انجامشده برای ارتقای امنیت ارائه ندادهاند. اگرچه مسئولین 90 درصد ادعاهای هکرها مبنی بر هک سایتهای دولتی را رد کردند اما نشست اطلاعات برخی از سایتهای دولتی دیگر جایی برای شک باقی نگذاشت.
اطلاعات اسنپ فود و تپسی در برای فروش گذاشته شد و بسیاری از اطلاعات سایت مجلس در فضای مجازی منتشر شد و همین موضوع باعث شد تا کاربران ایرانی نگران امنیت سایبری خود شوند.
سعید سوزنگر، کارشناس امنیت سایبری در گفتوگو با عصر تراکنش دلیل هکهای متعدد در سال 1402 را ضعف در زیرساخت، نرمافزار و سختافزار میداند و در این زمینه توضیح میدهد: «در حال حاضر، ایران بهدلیل ناامنی و پیچیدگی در شبکه، به کلکسیونی از ابزارهای خوشایند برای هکرها تبدیل شده است. ناامنی شبکه در ایران به استفاده از فیلترشکن، عدم دسترسی به ابزارهای جهانی متأثر از تحریم و خودتحریمی برمیگردد. پیچیدگی فیلترینگ، گارد شرکتها را پایین آورده و باعث شده تا پروتکلهای امنیتی را غیرفعال کنند. دلیل این موضوع به این برمیگردد که اگر رمزنگاری در زمان اتصال به دیتاسنتر، مقداری پیچیده باشد، اتصالی صورت نمیگیرد که همین موضوع باعث شده دیتا را بهصورت ساده و رمزنگارینشده، ارسال کنند.»
برای بررسی نقش فیلترینگ در عدم وجود امنیت سایبری در ایران با محمدرضا کریمی، متخصص حوزه اینترنت و مدیرعامل شرکت پیشگامان کویر آسیا گفتگو کردیم. ویدیو این گفتگو را در ادامه ببینید: