- میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال میلادی جاری، ۸۰ دلار و سه سنت پیشبینی شد.
- این قیمت پایینتر از قیمت ۸۴ دلار و ۷۳ سنت پیشبینی شده در نظرسنجی ماه مه بود.
- قیمت نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۱۳ درصد نزول کرده و اکنون حدود ۷۵ دلار در هر بشکه معامله میشود.
به گزارش بازاروما، قیمت نفت امسال برای پیشروی بیشتر، تقلا خواهد کرد زیرا موانع اقتصادی جهانی، رشد قیمت ناشی از احیای چین و کاهش تولید اوپک پلاس را سرکوب خواهد کرد.
در نظرسنجی رویترز از ۳۷ اقتصاددان و تحلیلگر، میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سال میلادی جاری، ۸۰ دلار و سه سنت پیشبینی شد که پایینتر از قیمت ۸۴ دلار و ۷۳ سنت پیشبینی شده در نظرسنجی ماه مه بود.
قیمت نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است، از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۱۳ درصد نزول کرده و اکنون حدود ۷۵ دلار در هر بشکه معامله میشود. میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در سه ماهه سوم، ۸۳ دلار و ۲۸ سنت و در دو سه ماهه بعدی، بالای مرز ۸۶ دلار پیشبینی شد.
میانگین قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در سال میلادی جاری، ۷۸ دلار و ۳۸ سنت پیشبینی شد که پایینتر از پیشبینی قیمت ۷۹ دلار و ۲۰ سنت در ماه قبل است.
اوله هانسن، مدیر استراتژی کالای ساکسو بانک در این باره گفت:«سه ماهه سوم، سه ماهه مهمی خواهد بود زیرا رشد قوی تقاضا که از سوی اوپک و آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی شده است، باید به ثمر بنشیند تا از تحمیل فشار نزولی بیشتر بر قیمتها جلوگیری کند».
بانک آمریکایی گلدمن ساکس هم هفته گذشته پیشبینی کرد افزایش نرخ بهره، مانع پایداری برای رشد قیمت نفت خواهد بود.
اما هر چند افزایش نرخهای بهره و آمار اقتصادی ضعیف چین، بر بازارهای نفتی سنگینی میکند، برخی از تحلیلگران انتظار دارند قیمت نفت از تدابیر محرک مالی و محدودیت عرضه اوپک پلاس، حمایت شود.
آژانس بینالمللی انرژی اوایل ماه جاری اعلام کرد که توافق عرضه اوپکپلاس، چشمانداز قیمت بالاتر نفت را تقویت کرده است و شرکت آرامکوی سعودی هم پیشبینی کرد تقاضا از سوی چین و هند، ریسک رکود در کشورهای توسعه یافته را خنثی خواهد کرد.
به گفته ایان مور، دستیار تحقیقاتی ارشد در شرکت برن اشتاین، هر چند بعضی از سرمایهگذاران، از بازگشایی اقتصاد چین به صورت کلی مایوس شدهاند، نشانه اندکی از ضعف تقاضای چین برای نفت وجود داشته است.
طبق این نظرسنجی، تقاضای جهانی برای نفت بین یک تا دو میلیون بشکه در روز رشد خواهد کرد. پنج تحلیلگر هم کمبود عرضه در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ را پیشبینی کردند.
این کمبود در حالی روی میدهد که طبق آمار رفینیتیو آیکان، صادرات نفت دریابرد روسیه در ماه مه، به بالاترین رکورد چهار ساله رسیده است.
به گفته جیووانی استانوو، تحلیلگر شرکت یوبیاس، وقتی این کمبودها در آمار ذخایر نفت در خشکی، نمود بیشتری پیدا کند، قیمتها بالاتر خواهد رفت.
شرکت کنندگان در نظرسنجی رویترز، موافق بودند که اعضای اوپک، اقداماتی را برای حفظ کف قیمت نفت در ۸۰ دلار، انجام خواهند داد.
منبع: ایسنا